Haladás

Nyitva az ajtó a fiatalok előtt - Aczél Zoltán

megosztom

A Haladás vezetőedzője a nyugat.hu-n vezetett blogjának hétfői bejegyzésében a csapat utánpótlásából kikerülő játékosokról írt, egyes fiatalokra jövőjére külön is kitérve.

Aczél Zoltán kifejtette, hogy az átigazolásokkal kapcsolatos híreket és szurkolói kérdéseket nem kommentálja, mert azt nem érzi a saját hatáskörébe tartozó dolognak. A fiatal tehetségek felnőttcsapatba való beépítését viszont igen, ennek megfelelően erről részletesen írt: "Nagyon sok fiatal került fel az első keretbe. Őket Székely Tiborral, Jagodics Zoltánnal és Jakab Csabával folyamatosan figyeljük. Az már a mi döntésünk lesz, hogy megállapítsuk egy futballistáról: maradjon-e az NB I-es keretben, vagy nem üti meg azt a mércét, esetleg nem is tudja majd a későbbiekben sem. Ez a mi szakmai stábunknak a döntése, ezért a felelősség is a miénk."

Aczél Zoltán, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője

A szakvezető a rajongók korábbi felvetéseire reagálva külön is kitért egyes játékosokra: "Horváth Detre nagy tehetség, de egyelőre nem gondoljuk, hogy alkalmas lenne Sluka, Nagy I. Gábor, vagy Schimmer pótlására. Az NB III-as együtteshez kerül, ahol bizonyíthat, és ha teljesítménye olyan lesz, akkor nyitva áll majd előtte az öltözőnk ajtaja.

Mert vegyük például Kovács Istvánt, a tehetséges focistánkat, aki tavaly tulajdonképpen használhatatlan volt, mert hol sérüléssel küszködött, hol a válogatottal volt. Aztán a felkészülést velünk kezdte meg, és mentálisan akkorát fejlődött a srác, hogy például a Király Kupán mind a két meccset végigfutballozta. Szemléletváltozáson ment keresztül, keresi a párharcokat, alázatosan küzd, az edzésmunkája példaértékű. Jó úton jár.

Tehát nincs lehetetlen, minket, a stáb tagjait az eredmények minősítenek majd. A döntés a miénk, de ennek megfelelően a felelősség is" - zárta sorait a vezetőedző.

megosztom