Átigazolás

Coentraóra már csak az orvosi vizsgálat vár a Real Madridnál - hivatalos

A Benfica bejelentése szerint megegyezett a Real Madriddal Fábio Coentrao átigazolásáról. A hátvéd 30 millió euróért vált klubot, amint átment a kötelező orvosi vizsgálatokon, és meg tudott egyezni a Királyi Gárdával.

Fabio Coentra gólöröme a Benficában 2011-ben

"Hivatalosan bejelentjük, hogy klubunk megegyezett a Real Madriddal arról, hogy Fabio Coentrao játékogját és a vele kapcsolatos minden egyéb jogot átadunk 30 millió euró ellenében" - szól a Benfica kimért közleménye az átigazolásról.

A portugálok azt is kiemelték, hogy a védőnek még át kell mennie a szokásos orvosi vizsgálatokon, és meg kell egyeznie a Blancókkal a fizetéséről és egyéb feltételekről, de ezekkel már valószínűleg nem lesz gond. Az európai sajtó szerint Coentrao akár még kedden aláírhatja az új szerződését Madridban.

A korábbi hírek - az O Jogo - értesüléseire alapozva arról szóltak, hogy a Real 25 millió eurót fizet ki, valamint odaadja Ezequiel Garayt vagy Royston Drenthét is a Benficának. Úgy tűnik azonban, hogy a Sasoknál a két játékosra nem volt igény, inkább a pénzt választották.

Fábio Coentrao a Rio Avéban kezdte a pályafutását, majd 2007-ben igazol a Benficához. 2008 folyamán a Nacionalnál és a spanyol Zaragozánál is volt kölcsönben, majd nevelőegyesületének is visszaadták egy időre. Az utóbbi években azonban stabil tagjává vált a lisszaboni csapatnak, és már 15-ször pályára lépett a portugál válogatottban is.