DVSC-TEVA

Kondásnak az észt és a francia próbajátékos is tetszett

A játékban voltak még hibák, tehát van javítanivaló a debreceni edző szerint, de az a lényeg, hogy csinálják meg a futómunkát, és legyen meg a terhelésük.

dvscA DVSC-TEVA másodszor játszott a Gaz Metan együttesével a nyári felkészülés során. Az első találkozón elért 3-2-es győzelem után most hétvégén Bódi Ádám góljával 1-0-ra nyert a Debrecen.
 
- A felkészülési mérkőzéseken az eredmény nem igazán érdekes, az a fontos, hogy a játékosok kilencven perc mérkőzésterhelést kapjanak, mert akkor tudunk felkészülni a bajnoki meccsekre – nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője a hivatalos honlapnak. - A játékban voltak még hibák, sokszor eladtunk úgy a labdát, ami nem volt kikényszerítve, tehát van javítanivaló, ám az a lényeg, hogy az egész meccsen menjenek a játékosok, csinálják meg a futómunkát, és legyen meg a terhelésük. Az észt Zahovaiko most egy kicsit fáradtan mozgott, de látszik, hogy harcos, agresszív játékos. A többiek is látszott a fáradtság, de ez ilyenkor természetes.
 
A keret másik fele az FC Bihor ellen játszott, a találkozót 2-1-re a nagyváradiak nyerték meg. Pályára lépett egy fiatal francia középpályás, Selim Bouadla is, aki elnyerte Kondás Elemér tetszését.
 
- Selim nagyon jó benyomást tett ránk, jól mozgott, jó helyen volt nála a labda, úgy néz ki, jó  bal lába van – magyarázta a tréner. - Azt mondta, hogy belül szokott játszani, de szélen sokkal hatékonyabb volt.  Ez a mérkőzés ugyanúgy elérte a célját, mint a délelőtti. Jó ellenfelet ismertünk meg az FC Bihorban. A medgyesiek frissebbek voltak, többet futottak, többet mozogtak.