NB II

Csalódott a szegedi edző, nem kell a másodosztályban

Címkék:

Major László úgy érzi, sokat tett azért, hogy hat év után ismét legyen Szegednek NB II-es csapata.

Hiába szerepelt remekül a KITE-Szeged az NB III-ban, a másodosztályra készülve edzőt keresnek. Ahogy arról beszámoltunk, a Makó FC és a kiskundorozsmai klub egyesült, az NB II-es jog Szegedre került, így a Makó helyén indulhat a szegedi csapat a második ligában. Ennek azonban nem mindenki örül szívből Szegeden, Major Lászlóra ugyanis nem számítanak a klubnál.

"Jelzésértékű, hogy velem még senki sem beszélt... Azt nem mondom, hogy beleéltem magam abba, hogy én irányíthatom a csapatot az NB II-ben, de hazudnék, ha azt állítanám, titokban nem reménykedtem benne" - nyilatkozta Major László az eddigi szakvezető a delmagyar.hu-nak.

A szakember elmondta, nem érzi hiábavalónak az elmúlt egy évet, edzői pályafutása eddigi legszebb élményeként élte meg. A tréner nem is tagadja, keserűen éli meg, hogy a vezetés nem vele képzeli el az új csapat, a Szeged 2011 jövőjét.

"Pedig mindezt megjósoltam... – mondta a 42 éves szakvezető – Az év elején azt mondtam a játékosaimnak, ha nem produkálunk eredményt, az nagy gond, ha meg igen, akkor meg attól kell félni, hogy olyan emberek jelennek majd meg, akik mással képzelik el a folytatást. Sajnos igazam lett... Csalódtam, úgy érzem, sokat tettem azért, hogy hat év után ismét legyen Szegednek NB II-es csapata. Meg vagyok győződve róla, az ezüstérmes gárdánk 7–8 játékossal kiegészítve erős középcsapat lehetett volna a másodosztályban."

Az új tréner személye még nem ismert, de felmerült Bozsik Péter, Keller József és Zoran Kuntics neve is.