Átigazolás

Clichy aláírt a Manchester Cityhez - hivatalos

A Manchester City saját honlapján jelentette be, hogy leigazolta az Arsenaltól Gaël Clichyt, a 26 éves francia balhátvédet. Az árát nem hozták nyilvánosságra, de brit sajtóértesülések szerint 7 millió fontba kerülhetett a City arab tulajdonosának az új szerzemény.

Clichy távozásával az utolsó Érinthetetlen is elhagyta az Ágyúsokat. A balhátvéd volt ugyanis az utolsó tagja a 2003-04-es, veretlen bajnokcsapatnak, aki még mindig az Arsenalnál játszott. Igaz, akkoriban még nem számított alapembernek, hiszen Ashley Cole szerepelt a védelem bal oldalán.

Az angol válogatott játékos Chelsea-hez történt távozása után azonban stabil kezdővé vált, összesen 264 mérkőzésen lépett pályára. A francia válogatottban eddig 10-szer kapott lehetőséget.

Gaël Clichy a Manchester City stadionjában az Arsenaltól történt átigazolása után 2011 júliusában

"Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy klubhoz csatlakozhatok. Remélem, velem csak még jobb lesz a csapat, amellyel szerintem nagyszerű eredményeket érhetünk el. Alig várom, hogy kezdődjön a bajnokság, hiszen ez az együttes bármire képes lehet" - lelkendezett a francia védő, aki 2015-ig írt alá.

Manchesterben több korábbi csapattársával is újra együtt játszhat - feltéve, hogy megtartja őket a City -, hiszen Patrick Vieira (ő valószínűleg edzőként fog dolgozni), Kolo Touré, Stuart Taylor és Emmanuel Adebayor is a Városiak játékosa.

Maga Clichy is kiemelte, hogy mennyire örül annak, hogy régi barátokkal focizhat együtt: "Amikor Angliába jöttem, Kolo Touré és Patrick Vieira vettek a szárnyaik alá, ők vigyáztak rám. Kolo rendszeresen fuvarozott engem Londonban, a felesége pedig főzött rám. Patricktól pedig rengeteg tanácsot kaptam."