NHL

Jagr a Philadelphiát választotta

  • VNA

Visszautasította egykori csapata, a Pittsburgh Penguins ajánlatát, és – több pénzért – a Philadelphia Flyershez igazolt a cseh hoki legenda, Jaromir Jagr.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes csatár ügynöke, Petr Svoboda múlt héten még arról számolt be, hogy a Pittsburgh Penguins mellett a Detroit Red Wings érdeklődik Jagr iránt, aki korábbi együttesétől kétmillió dolláros ajánlatot kapott. Ezt követően - amint megnyílt az NHL-ben a szabadügynök piac - Jagr egy évre aláírt az ősi rivális Philadelphia Flyers csapatához, amely 3,3 millió dollárt fizet majd neki.  A Pittsburgh a fizetési sapka miatt nem tudott többet kínálni Jagr-nak és a klubmenedzser Ray Shero elmondása szerint a végsőkig elment egykori játékosa megszerzése érdekében, de nem tudott lépést tartani a Flyers lehetőségeivel.

A 39 éves Jagr 2008-ig játszott az NHL-ben, majd az orosz Avantgard Omszk foglalkoztatta. Az előző idényben 49 mérkőzésen 50 pontot termelt. A tengerentúlon 17 szezont húzott le (1273 mérkőzés), ötször lett pontkirály és kilenc All Star-gálán szerepelt. A Pittsburgh-gel rögtön az első két szezonjában, 1991-ben és 1992-ben lett bajnok.