Felkészülés

Az Újpest egygólos sikert aratott a Vasas otthonában

Az Újpest felkészülési mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Vasast az Illovszky Rudolf Stadionban. A győztes gólt Zamostny Balázs szerezte a 82. percben.

Az ujpestfc.hu beszámolója szerint az első félidőben inkább a hazai csapat uralta a játékot, és a Vasas előtt adódtak nagyobb helyzetek, azonban Horváth többször bravúrral mentette meg együttesét a góltól. A 19. percben a vendégek előtt is adódott lehetőség, azonban Kabát bal oldali szabadrúgásáról Takács centikkel lemaradt.
 
A 33. percben Egerszegi gondolt egy merészet, és 25 méterről óriási löketet eresztett meg, de a labda a felső kapufán csattant. A 39. percben ismételten Simic lépett, aki átemelte a labdát a kifutó Horváth felett, de az emelés a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
 
A második játékrészben hármat cserélt Mészöly Géza, ami jó húzásnak bizonyult, hiszen sokkal aktívabban kezdte az Újpest a második játékrészt. Popovics a 48. percben három ember között szlalomozott el a jobb szélen, de beadása után szögletre mentettek a hazai védők. A folytatásban is inkább a lila-fehérek játszottak fölényben, többet birtokolták a labdát, de helyzetig sokáig nem tudtak eljutni. A Vasas előtt a második félidőben legfeljebb kisebb lehetőségek adódtak, jellemző, hogy Horváthnak akkor kellett mindössze bravúrral közbeavatkozni, amikor egy passzba Takács lépett bele, ami veszélyesen a kapu felé tartott, de Horváth visszaért, és hárítani tudott.

A 82. percben góllá érett a Mészöly-csapat fölénye: Bognár remekül indította Zamostnyt, aki ballal 16 méterről védhetetlenül a rövid felső sarokba bombázott. Két perccel a gól után Szabó lövését kétszer is bravúrral védte Gyenes, Zamostny elől pedig már menteni tudtak a hazai védők.

Felkészülési mérkőzés
Vasas: Janjusevic - Kulcsár, Gáspár, Mileusznics, Polényi – Beliczky, Kovács G., Bakos, Jokics – Bárányos, Simic
Játszott még: Gyenes, Fürjes, Ferkó, Ponczók, Radványi, Arszics.
Újpest FC: Horváth T. – Szokol (Magos, 46.), Dvorschák (Wilson, 61.), Takács, Pollák – Egerszegi, Tajthy (Üveges, 46.) – Simon K. (Popovics, 46.), Balogh B. (Zamostny, 70.), Nagy P. (Szabó B., 53.), – Kabát (Bognár, 61.).
Gólszerző: Zamostny (82.)