Felkészülés

A Diósgyőr nyerte a szombathelyi Király Kupát

A Diósgyőr csapata nyerte meg a Szombathelyen nyolcadik alkalommal megrendezett négycsapatos felkészülési tornát, a Király Kupát.

A diósgyőriek örülhettek
A házigazda Haladás mellett a magyar élvonalba idén újra feljutó Diósgyőr együttese képviselte Magyarországot az egynapos mini-tornán. A másik két résztvevő az osztrák Oberwart, valamint a cseh Znojmo csapata volt.

A délutáni elődöntők folyamán mindkét magyar csapat sikert aratott: a diósgyőriek az Oberwartot 4-0-ra, míg a Haladás a Znomjót 3-2-re győzte le.

A torna fináléjában a két NB I-es csapat találkozott, de a szombathelyiek nem tudtak élni a hazai pálya nyújtotta előnnyel és végül vereséget szenvedtek a miskolciaktól.

A bronzérmet a cseh Znomjo együttese szerezte meg, miután a harmadik helyért megrendezett találkozón 4-0-ra kiütötte az oszták Oberwartot.

VIII. Király-Kupa
Döntő
Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Rajos, Tóth P. - Sipos, Iszlai, Irhás, Halmosi - Kovács I. - Kenesei. Vezetőedző: Aczél Zoltán
DVTK: Radoš - Vadász, Gal, Raković, Gohér - Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque - Seydi, Seye Vezetőedző: Benczés Miklós
Csere: Schimmer helyett Búrány a 22., Sipos helyett Sluka a 30., Kenesei helyett Simon a 30., Tóth helyett Farkas M. a 33. Halmosi helyett Ugrai a 37., Irhás helyett Skriba a 46., Seydi helyett Menougong az 58. percben
Gól: Kovács I. (1-0) a 13., Luque (1-1) a 16., Gallardo (1-2) a 25. percben
A torna díjazottjai
Gólkirály: Kenesei Krisztián (Haladás) 2 gól
Legjobb edző: Benczés Miklós (DVTK)
Legjobb kapus: Dolecek (Znojmo)
Legjobb játékos: Francisco Gallardo (DVTK)
Legsportszerübb csapat: Oberwart