Felkészülés

Paulo Sousa elégedett játékosaival és az igazolásokkal

  • MTI/63

Paulo Sousa, a bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapatának új vezetőedzője azt mondta: maximálisan elégedett az olaszországi edzőtáborral, ahol szerinte teljes odaadással dolgoztak a játékosok.

Paulo Sousa elégedett a felkészülés eddigi menetével

A portugál szakember a Besztercebánya elleni felkészülési mérkőzés előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón az új szerzeményekről is beszélt:   

"Elégedett vagyok, hiszen posztokra igazoltunk játékosokat, olyanokat, akikre igazán szükségünk van. Együtt tudnak növekedni a csapattal, s így elérhetjük kitűzött céljainkat".   

A székesfehérváriak egyaránt két évre szerezték meg a spanyol Hector Sanchez Cabrerát, Alvaro Brachit és Walter Fernandez Balufót, valamint a szerb Nikola Mitrovicot.   

"A kihívásunk és feladatunk az, hogy napról napra erősítsük a klubot. Minden nappal előrébb lépünk. Nemzetközi szinten is a szurkolók elégedettségét szeretnénk kivívni. Minden csapatrészben szeretnénk fejleszteni, tovább erősíteni" - mondta Sousa, aki hozzátette: mintegy ötszáz játékost ajánlottak a figyelmébe, közülük több van, aki technikailag és taktikailag is megfelelne, de nagyon fontosnak tartja a szellemiséget, hogy a futballisták a pályán kívül is erősíteni tudják a csapatot.   

Paulo Sousa arról is beszámolt, hogy a csapattal közösen úgy döntöttek, Lipták Zoltán lesz a csapatkapitány, Sándor György és André Alves pedig a helyettesei.   

A szakember hangsúlyozta, hogy most még nem foglalkoznak a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtezővel, mindig csak a következő feladatra koncentrálnak, így jelenleg teljes erővel a Kecskemét elleni, jövő pénteki Szuperkupa-mérkőzésre összpontosítanak.

A csapat hivatalos oldalán olvasható hír szerint a Besztercebánya labdarúgócsapata csütörtökön délután megérkezett Székesfehérvárra. "Az előző bajnokságban eredményesen szerepeltünk a szlovák pontvadászatban. Csupán 1 ponton múlt, hogy ötödikek lettünk, és nem az Európa Liga-selejtezőt érő negyedik helyen fejeztük be a bajnokságot. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar bajnokcsapat otthonában játszhatunk felkészülési mérkőzést" - nyilatkozta Tomas Geist, a felvidéki csapat ügyvezetője a vidi.hu-nak.

A Videoton péntek este 18.30-tól játszik felkészülési meccset a Besztercebányával a Sóstói Stadionban.