Serie A

Megtarthatja 2006-os bajnoki címét az Internazionale

  • MTI

Az Internazionale labdarúgócsapata megtarthatja 2006-os bajnoki címét, miután az olasz bíróság pénteken elutasította a Juventus beadványát, melyben visszakövetelte a tőle elvett scudettót.

"A vizsgálat eredménye nem szolgáltat elegendő alapot arra, hogy megváltoztassuk az eredeti döntést" - olvasható az indoklásban.   

A calciopolinak nevezett bundabotrány miatt a Juventust 2006 nyarán a másodosztályba száműzték, mivel bebizonyosodott, hogy Luciano Moggi akkori főigazgató több játékvezetőt is befolyásolt annak érdekében, hogy a csapat számára kedvezően fújja a sípot. Ezenkívül abba is beleszólása volt, hogy mely bírók működjenek közre a torinói klub meccsein. A botrányban az AC Milan, a Lazio és a Fiorentina is érintett volt. A 2005-ös és 2006-os bajnoki címet elvették a Juventustól, előbbit végül nem osztották ki, míg utóbbit az Internazionale kapta meg.   

Később kiderült - legalábbis a nápolyi bíróság szerint - , hogy az Internazionale is érintett volt az ügyben, a Juventus ezt követően szerette volna visszakapni a bajnoki címét.