Edzőmérkőzés

Újabb sérülések, de sokkal pozitívabb hangulat az Újpestnél

megosztom

Az Újpest szerdán edzőmérkőzést játszott a szlovákiai Somorján az MSK Zilina csapatával, amelytől 4-0-s vereséget szenvedett. Mészöly Géza vezetőedző szerint a csapata fáradtan mozgott, de ezt bekalkulálta, hiszen a felkészülés legkeményebb részén járnak. A különbséget azonban így is túlzónak tartja, ráadásul két újabb sérültje is van a lila-fehéreknek.

Újpest-címerA Bajnokok Ligája 2010-11-es kiírásának csoportkörében szereplő zsolnai együttes ellen nem a győzelem volt a célja Mészöly Gézának, ahogy azt az ujpestfc.hu-nak is megerősítette: "A játékosok most kapták és kapják a legnagyobb terhelést, ennek ellenére egy erős csapat elleni edzőmeccs lekötését kértem, ami sikerült is. A somorjai pálya kifogástalan, az ellenfél pedig egy igen kemény, de sportszerű csapat. Számításainkat azonban gyorsan áthúzta Litauszki Robi kényszerű cseréje (a 26. percben - a szerk.), és az, hogy Fehér Csaba sem tudott tovább játszani a szünet után. Lehetett látni, hogy ebben az időszakban a legfáradtabb a csapat, de ez nem is baj, így terveztük. A gólkülönbség ennek ellenére sok... A második félidőből mindenképpen pozitívumként emelem ki, hogy sok helyzetünk volt, akár két-három gólt is szerezhettünk volna, de az úgynevezett utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Mindenki számára hasznos és tanulságos meccset játszottunk."

A sérülések miatt aggódhat a vezetőedző, hiszen a Mattersburg elleni múlt heti vereség alkalmával hárman is kidőltek a sorból. Igaz, Barczi Dávid és Kabát Péter azóta felépültek, de Balajti Ádámnál lábközépcsonttörést diagnosztizáltak. A szakember bízik abban, hogy ezúttal nincs szó ilyen súlyos dologról: "Litauszki Robi a térdét fájlalta, egy rossz mozdulat következtében összeesett a pályán. Bővebbet a csütörtöki orvosi vélemények alapján tudunk mondani az állapotáról. Remélem, nagyobb lesz az ijedtség, mint amennyire súlyos a sérülés. Fehér Csaba az első félidőben a vádlijában érzett szúrást, ezért nem kockáztattam, és lecseréltem. Ő valószínűleg ezen a héten pihen, és bízom benne, hogy a jövő héten, Sopronban újra a csapattal edzhet."

Mészöly Géza külön kiemelte, hogy mennyire elégedett volt a mérkőzés körítésével, hangulatával: "A meccset néhány óriásplakát is hirdette Somorján, és szinte meg is telt  az ottani mini stadion. Megtisztelő és felemelő volt itt játszani, a szurkolók már azt is megtapsolták, ha a kapu felé lőttünk. A Zilina nagyon fair csapat volt a pályán és azon kívül is. Például Litauszki Robi sérülésénél a csatár betörhetett volna a kapu elé, de amikor látta, hogy játékosunk összeseik, inkább kirúgta az alapvonalon a labdát. Ezúton is köszönöm ezt a gesztust a zsolnaiaknak."

Felkészülési mérkőzés:

Újpest FC-MSK Zilina 0-4 (0-2)
gólszerző: Strihavka (31.), Lietava (33.), Gergel (76.), Fótyik (80.)

Újpest FC: Balajcza - Fehér Cs. (Üveges, 46.), Litauszki (Wilson, 23.), Takács Z., Pollák - Egerszegi (Bognár I., 67.), Tajthy - Simon K. (Popovics, 60.), Balogh B., Nagy P. (Szabó B., 71.) - Kabát

MSK Zilina: Krnác - Angelovic, Guldan, Mráz, Barcik - Pecovsky, Strihavka, Piacek, Svlek - Lietava, Gergel

Játszott még: Plach (k), Simkó, Ondrás, Majtán, Zilák, Pich, Cessay, Fótyik, Zlatkovic

megosztom