Bundabotrány

Örülünk a megtisztulási folyamatnak - Borbély Zoltán

  • MTI
Címkék:

A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Borbély Zoltán, a jogi- és sajtóiroda vezetője üdvözölte, hogy a bundabotrány magyarországi vonatkozásában hét embert őrizetbe vettek a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

"Örülünk a megtisztulási folyamat megkezdésének, amelyhez az MLSZ a maga részéről annyival járult hozzá, hogy 2009-ben többek között a feljelentése nyomán indult a nyomozás" - mondta csütörtökön az MTI-nek Borbély Zoltán.

Hozzátette, a nyomozati szakaszban az MLSZ, mint sportági szakszövetség nem tudja kommentálni a fejleményeket, illetve nem tehet további lépéseket, de ahogy eddig is, úgy ezután is minden segítséget megad a nyomozó hatóságoknak. Megjegyezte, a jogerős ítéletek megszületése után kerülhet olyan helyzetbe az MLSZ, hogy például fegyelmi eljárást indítson.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője a keddi akcióról szerdán elmondta: a hét gyanúsított közül hárman jelenlegi vagy volt labdarúgók, míg négyen jelenleg is aktív játékvezetők. A futballisták közül H. Gábor, K. Zoltán - aki a szervezet magyarországi vezetője volt - és L. Mátyás, a játékvezetők esetében L. Kolos, S. Krisztián, Cs. János és M. Tamás került őrizetbe. Őket több mérkőzés befolyásolásával gyanúsítják. A keddi akcióban különböző valutákban, elsősorban euróban mintegy 100 millió forintnak megfelelő értékben készpénzt is lefoglaltak.

A Magyar Hírlap Kenesei Zoltán volt labdarúgóként azonosította az egyik gyanúsítottat, míg február 9-én három magyar bíró, Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül működött közre az észt-bolgár felkészülési mérkőzésen, ügyükben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) indított vizsgálatot. A szintén szóba került, tavaly decemberi Argentína-Bolívia U20-as mérkőzést pedig Lengyel Kolos vezette, két segítője Selmeczi Krisztián és Mocsári Tamás volt.