Válogatás

Minden idők legnagyobb szólógóljai Maradonától Ibrahimovicig - videó

Minden idők legszebb szólógóljait gyűjtöttük össze a teljesség igénye nélkül a következő válogatásunkban. Szavazzatok, szerintetek melyik volt a legszebb!

Az 1995-ben az Aranylabdát elnyerő George Weah a Milan játékosaként ('96-ban) a Verona elleni bajnokin vágott ki egy hatalmas szólót a saját tizenhatosától (!) egészen az ellenfél kapujáig.

A közelmúltban a nőügyeiről is elhíresült kiváló walesi balszélső, Ryan Giggs a Manchester United triplázásának évében, 1999-ben az Arsenal elleni FA-kupa elődöntő hosszabbításában lőtt egy szenzációs szóló végén az Ágyúsok hálójába.

1994-ben az egyesült államokbeli világbajnokságon Szaid Ovairan, a Szaúd-Arábia-Belgium mérkőzésen saját térfeléről indulva a teljes belga védelmen átszlalomozott, majd megszerezte a győztes találatot. Góljával az arabok meglepetésre legyőzték az esélyesebbnek tartott európaiakat, és továbbjutottak csoportjukból.

Nemrégiben volt 25 éve, hogy Maradona a mexikói világbajnokságon bolondot csinált a teljes angol védelemből, és az Évszazad gólját megszerezve kiejtette az angolokat. Utánozhatatlan...

...utánozhatatlan? A legtöbb földi halandónak, de nem Lionel Messinek. A kis argentin a nagy előd szólóját szinte lekopírozva fektette el sorra a Getafe védőit 2007-ben a Barcelona szineiben egy bajnoki meccsen.

Vissza a világbajnokságokhoz, egészen pontosan az 1990-es olaszországi vb-hez, ahol a hazaiak ásza, Roberto Baggio a Csehszlovákia elleni csoportmérkőzésen szerzett egy látványos találatot,  miután a félpályáról megindulva úgy hatolt át az egész védelmen, mint kés a vajon.

És a végére marad a nagy gólok mestere, a svéd Zlatan Ibrahimovics, aki talán a mai futball legtöbb látványos találatot szerző játékosa. Távoli bombák, akrobatikus mozdulatok, látványos cselsorozatok, a bosnyák származású csatár minden helyzetből képes gólt szerezni. Az Ajax színeiben a Breda elleni 2004-es bajnoki meccsen összesen hét cselt csinált meg, miközben több védőt nem egyszer a hintába ültetett, majd a kapust is leültetve megszerezte az év gólját Hollandiában.