Wimbledon

Két sima, egy fordított - Kvitová döntős

A cseh Petra Kvitová három játszmában legyőzte a fehérorosz Viktoria Azarenkát a wimbledoni tenisztorna női egyesének első elődöntőjében. A 21 éves cseh lány kevesebb mint félóra alatt besöpörte az első szettet, a másodikat "átengedte" ellenfelének, hogy aztán a harmadikban bebiztosítsa továbbjutását.

Petra Kvitova örül a Viktoria Azarenka elleni mérkőzésén a wimbledoni tenisztorna női egyesének elődöntőjében 2011 júniusában.

A cseh lány rögtön a mérkőzés elején a kezébe vette az irányítást, és a legnagyobb részében nem is engedte ki a kezéből. 14 ki nem kényszerített hibát ütött ugyan Azarenka 7-jével szemben, de a nyerőket tekintve elképesztő fölényben volt. 40-et ütött, míg a fehérorosz lány csak 9-et.

Az első szettet a statisztikából kitűnő dominanciájának megfelelően gyorsan meg is nyerte 6-1-re. A másodikban Azarenka összeszedte magát, és egyetlen kihasznált bréklehetőségének köszönhetően 6-3-mal ki tudott egyenlíteni. A döntő játszmában azonban Kvitovát megint nem lehetett megállítani, és 6-2-re nyerve a mérkőzést is megnyerte.

Ezzel életében először jutott be egy Grand Slam torna döntőjébe, ahol Maria Sarapova vagy Sabine Lisicki lesz az ellenfele.

Wimbledon
női egyes, elődöntő
Kvitová (cseh, 8.)-Azarenka (fehérorosz, 4.) 6:1, 3:6, 6:2