Magyar válogatott

Nem biztos, hogy jó a harmadik kalap - Egervári Sándor

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség legfrissebb világranglistáján a magyar válogatott hét helyet javítva a 45. pozíciót foglalja el. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokság sorsolására hazánkat a harmadik kalapba helyezik át.

Egervári Sándor helyén kezeli a dolgokat
Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, az európai nemzeteket figyelembe véve a legjobb 27 csapat közé kellett kerülnünk. Luxemburg és San Marino legyőzésével, valamint Bulgária Montenegró elleni döntetlejével ez sikerült is, így Egervári Sándor csapata a július 30-án esedékes vb sorsoláson a harmadik kalapban kap helyet.

"Jelentős és reményteljes eredménynek tartom, hogy el tudtuk érni ezt az előrelépést, ez mindenképpen pozitív fejlemény a magyar labdarúgásban - nyilatkozta a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

"Ez előrelépést jelenthet, de nem feltétlenül jelent majd előnyt a vb-sorsoláskor, hiszen a negyedik kalapban is rendkívül erős válogatottak szerepelnek majd, és ha közülük is a legerősebbek egyikét kapjuk ellenfélként, akkor kevesebb hozadéka lehet a javításnak
" - mondta Egervári Sándor.
 
A negyedik kalapban kap helyet, így potenciális csoporttárs lehet Bulgária, Románia, Lengyelország, vagy Skócia is, viszont nem kerülhetünk össze a szintén "harmadik kalapos" csehekkel, az ukránokkal, a svájciakkal vagy a belgákkal.