Úszás

Lisbeth Trickett nem lesz ott a vb-n

  • VNA

Egyelőre nem sikerült jól a visszatérése Lisbeth Trickettnek, aki nem tudott szintidőt úszni a sanghaji világbajnokságra.

Nem sikerült kiharcolnia a világbajnoki szereplést az ausztrálok nyolcszoros világbajnok úszójának, a közelmúltban visszatért Lisbeth Trickettnek. A háromszoros olimpiai bajnok úszó tavaly szeptemberben jelentette be a visszatérést, amelynek során legfőbb céljának a 2012-es londoni olimpián történő részvételt jelölte meg. A 26 esztendős Trickett közel két év után szerdán Adelaide-ben indult először egy 100 méteres gyorsúszó versenyen, ahol a világbajnoki váltóba szeretett volna csapattagságot szerezni. Mivel azonban csak 55,68-as idővel teljesítette a távot, így nem sikerült kiharcolnia a csapattagságot a júliusi végi sanghaji világbajnokságra.

Az ausztrál válogatót verseny érdekessége volt, hogy az úszók párban, egyenes kieséses alapon versenyeztek. A váltó még fennmaradó helyét a versenyt megnyerő Marieke Guehrer nyerte meg, aki 54,29 másodperc alatt úszta le a 100 métert. „Borzasztóan fájt az úszás, de minden percét élveztem. Büszke vagyok magamra, hogy megtettem az első lépést az olimpia felé.” nyilatkozta Trickett, aki a többi nagy ausztrál úszó klasszishoz hasonlóan ezen a hétvégén a rövidpályás ausztrál bajnokságon szerepel.