Copa América

Forlán jobb formában van, mint a tavalyi vb-n

Az uruguayi támadó saját bevallása szerint jobb formában van pillanatnyilag, mint volt a tavalyi dél-afrikai világbajnokságon.

Diego Forlán kipihente magát

Az említett vb-n az Atlético Madrid csatára elnyerte torna legjobb játékosának járó Aranylabdát, csapatát pedig az elődöntőig vezényelte - utoljára a "celeste" 40 évvel azelőtt járt ilyen magasságokban világbajnokságon.

A kétszeres európai aranycipős csatár az elmúlt néhány hónapban nem jutott szóhoz a spanyol klubjában, mert problémái akadtak a csapat vezetőedzőjével, Quiqe Sanchéz Floresszel.

"Valóban nem játszottam az elmúlt hónapokban, mert személyes nézeteltérésem támadt az edzőmmel. E miatt azonban lehetőségem volt kipihenni magam" - mondta az "uruk" vezére.

A július 1-én startoló Copa Américáról és csapata esélyeiről Forlán a következőképpen beszélt. "Nyugodtak vagyunk, mert a csapatunk nagyon egyben van. Mondhatják ránk, hogy esélyesek vagyunk, de a legutolsó tornánkon is kikaptunk Perutól 3-0-ra. Képes lehetsz nagy mérkőzéseket játszani, de ha kapsz egy gólt minden elszállhat" .

Uruguay a dél-amerikai kontinenstornán július 4-én debütál, az ellenfél éppen Peru nemzeti válogatottja lesz.