NHL

Chris Druryt kivásárolta a Rangers a szerződéséből

Június 27-től kezdődően július 1-ig megadatik a csapatoknak, hogy kivásárolják azon játékosaikat, akiknek fizetését nem bírják már el, illetve akiknek teljesítményével nem voltak megelégedve, viszont elcserélni nem tudták őket. Az ilyen hányattatott sorsú játékosok közül az idei legnagyobb név valószínűleg Chris Drury lesz, akitől szerdán válik meg hivatalosan a New York Rangers.

A 34 éves csatár négy szezont húzott le a Parkőröknél, abból az utolsó hármat csapatkapitányként, de magas fizetése és az elmúlt évek sérülékenysége miatt úgy döntött a Rangers vezetősége, hogy kivásárolja utolsó évéből a csatárt. Drury 2007 nyarán szerződött New Yorkba szabad ügynökként, 5 évre. Bár a fizetése évről évre csökkent, a fizetési sapkába egységesen évi 7.05 millió dollárral számított bele a játéka, ami túl sok volt már az egyre gyengülő teljesítménye mellett. Mindemellett amiatt is meg kellett válnia a Rangersnek tőle, hogy legyen elég pénz hosszabbítani a csapat fiataljaival, Ryan Callahannel és Brandon Dubinskyvel, akik korlátozott ügynökök idén, miután lejárt az eddigi szerződésük. Ezen felül a híresztelések szerint a szabad ügynök piacról előttük adatik a legnagyobb esély Brad Richards megszerzésére, aki az idén a legnagyobb név lesz a piacon a csatárok közül.

A kivásárlástól függetlenül büntetésként Drury fizetésének egy részét továbbra is a Rangers fizeti, és ezzel együtt beleszámít majd a csapat fizetési sapkájába is, de már jóval kisebb mértékben. Drurynak úgynevezett no-move klauzája volt a szerződésében, ami azt jelenti, hogy a csatár beleegyezése nélkül nem mehetett volna át az úgynevezett waiveren, ami a kivásárlások előfeltétele - tehát Drury saját maga is beleegyezett a kivásárlásba. A csatár nyilatkozataiban csak a szépre emlékszik a Rangersből, ahol 264 meccsen 151 pontig jutott.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy az elmúlt négy évben a Rangers színeiben játszhattam, és örökké hálás leszek, hogy adtak egy esélyt, hogy ezt a gyermekkori álmomat megvalósíthassam. A Rangers egy elsőosztályú klub, nagyszerű emberekkel. Ezzel együtt szeretném megköszönni a Rangers-szurkolóknak is, akik mindig inspiráltak engem, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, akármilyen helyzetben is találtam magam. A Gardenben előttük játszani az életem egyik legcsodálatosabb pillanata volt. Az összes drukkernek és az egész csapatnak szeretnék további sok szerencsét kívánni.

A Vancouver eközben igyekszik minél többet kisajtolni lejáró szerződésű játékosaiból. Miután a tárgyalások zátonyra futottak a német bekkel, a keddi nap folyamán elcserélték Christian Ehrhoff játékjogát a New York Islandersbe egy negyedik körös draftcéduláért a jövő évi újoncbörzére. Az Islanders menedzsere, az egykori NHL-kapus Garth Snow így exkluzív előnnyel indulhat neki az Ehrhoffért folytatott licitharcnak. Mivel az Islandersnek még legalább 12 millió dollárt kell elköltenie, hogy elérjék a fizetési sapka minimumát, így nagy az esély arra, hogy meg tudják adni Ehrhoffnak az általa követelt több millió dolláros szerződését - a kérdés már csak annyi, hogy a német bekk hajlandó-e a tavalyi szezon egyik leggyengébb csapatánál folytatni pályafutását.

A Florida Panthers, miután hétfőn szert tett Tomas Kopecky játékjogára, akiért cserébe egy hetedik körös draftjogot küldött Chicagóba Dave Tallon általános menedzser, szerdán hivatalosan is bejelenti, hogy négyéves szerződést sikerült aláírniuk a cseh csatárral, aki évi 3 millió dollárért fogja erősíteni a floridai Párducokat. A Florida ennek ellenére ugyanabban a cipőben jár, mint az Islanders, és még így is rengeteg pénzt kell elkölteniük, hogy elérjék a fizetési sapka minimumát, 48 millió dollárt.