NB I

Az egykori alpolgármester tulajdonrészt vett a Haladásban

Szombathely volt alpolgármestere, dr. Czeglédy Csaba tulajdonrészt vásárol a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgó-csapatában.

haliDr. Czeglédy Csaba két és fél százalékos tulajdonrészt vásárol a Haladás Marketing Kft-ben, amelyet aztán ugyanazzal a lendülettel Vízvárdy Balázsnak ajándékoz. Utóbbi a jövõben társadalmi munkában is segíti a zöld-fehér klubot. Erre azért van szükség, mert önkormányzati képviselõként nem lehet tulajdonos egy olyan klubban, amely közpénzt kap.

- Majdnem napra pontosan öt évvel ezelõtt szálltunk be a Haladásba és most jár le az a megállapodás is, amely szerint az önkormányzat hozzájárulása nélkül nem lehet tulajdonrészt értékesíteni - mondta Séllei Árpád, a Haladás Marketing Kft ügyvezetõje. - Tulajdonostársammal, Horváth Balázzsal úgy döntöttünk, hogy tulajdonrészünk felét eladjuk Czeglédy Csabának, aki korábban is segítette már a csapatot, ezúttal  azonban hivatalosan, még komolyabban is beszáll a munkába.

Az új tulajdonos elsősorban azt tűzte ki célul, hogy több néző járjon Szombathelyen a mérkőzésekre.

- Óriási lehetõséget kaptam az élettõl, Csabához húsz éves barátság fûz, nekem és neki egy nagy álmom vált valóra - fogalmazott Vízvárdy Balázs a klub hivatalos oldalán. - Jómagam elsõsorban - napi pár órában - a szurkolókkal való kapcsolattartásban segítek társadalmi munkában, azon leszek, hogy még többen jöjjenek ki a Rohonci útra.