Karrier

Visszavonul a Barcelona BL-diadalt kiharcoló exhátvédje

Juliano Belletti, a Barcelona, a Chelsea, a Villarreal és a brazil válogatott BL-győztes és világbajnok korábbi jobbhátvédje bejelentette, hogy sérülés miatt befejezi a pályafutását.

"Bármennyire is folytatni akartam, a testem diktál. A mai napon sérülés miatt be kell fejeznem a profi pályafutásomat" - írta Twitter-üzenetében Belletti, aki a 2006-os BL-döntőben a Barcelona győzelmet jelentő gólját lőtte az Arsenal ellen.

A jobbhátvéd mindössze néhány héttel azután tette meg a bejelentést, hogy a Fluminensétől a szintén brazil Cearához igazolt, mivel a 2010-es bajnokcsapatnál nem kapott elég játéklehetőséget.

Juliano Belletti a Bajnokok Ligája serlegével 2006 májusában

"A testem, pontosabban szólva az Achilles-inam sajnos legyőzött engem. A lelkesedésemet, az akaratomat és a sikeréhségemet is felülmúlja a fájdalom. Bocsánatot kérek a Ceará vezetőitől és szurkolóitól, amiért nem tudom kitölteni a szerződésemet, és köszönöm, hogy lehetőséget adtak nekem" - mondta a védő.

Belletti a Cruzeiróban nevelkedett, 1994-ben debütált a felnőttek között. Később a Sao Paulo játékosa lett, innen igazolt 2002-ben Európába, a Villarrealhoz. Két év után következett a Barcelona, amelyben három év alatt egyetlen gólt szerzett, de az Bajnokok Ligája-győzelmet ért. 2007-ben a Chelsea-hez ment, innen tért vissza hazájába, a Fluminenséhez. A brazil válogatottal ott volt a 2002-es világbajnokságon, ahol ugyan csak egyszer lépett pályára, de természetesen így is világbajnoknak vallhatja magát.

A jövőről nyilatkozva a játékos elmondta, hogy nem akar elszakadni a focitól: "Szívesen lennék televíziós szakkommentátor, érdekel az edzősködés, de akár játékosmenedzseléssel is foglalkoznék."