Ferencváros

Válságban vagyunk, nagy dolog, hogy van meleg vízünk - Kubatov

A Ferencváros elnöke a szurkolói ankéton elmondta, Tutoricsot és Sztanicsot tartozásaik miatt kellett elengedniük, de Somaliaval és Alisonnal közel az egyezség.

Kubatov Gábor szerint nehéz napokat élnek át a zöld-fehérek

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a zöld-fehérek szurkolói ankétján beszélt a klub nehéz helyzetéről.

„Válságban vagyunk, a poklot éljük meg most. A játékosoknak lecsökkentettük a fizetését, a 60%-át kapják az elmúlt évhez képest. Orosz Pál nem vesz fel fizetést, csakúgy ahogy mi sem. A szponzoroknak vannak elvárásai, ilyen például az átlátható gazdálkodás. A másik, ami miatt nem jönnek, azok a botrányok. Ezért is van szükség a szurkolói kártyára, hogy jobban ki tudjuk szűrni a randalírozókat. Eddig csak kisebb szponzorokkal sikerült megállapodnunk, a Groupama csak „próbajátékon” van itt, addig amíg állunk a nemzetközi kupában. Nagy dolog, hogy van egyáltalán meleg vizünk és kimenő hívásunk. Az angolok 600 milliós hiányt hagytak itt, ezért nem lehetnek extra kiadásaink. Minden forintra szükségünk van: fotópuskákat veszünk, amivel kíszűrjük azokat, akik károkat okoznak a stadionban, aztán bepereljük őket.”

A politikus azt is hozzátette, minden bizonnyal új stadiont kell építeniük, amiben azonban feltehetően a nézőszám is emelkedne. A játékosokról szólva elmondta, mindent megtettek azért, hogy André Schembri maradjon, de ő nem akart. Neki még az Üllői úton kellene edzenie a szerződése szerint, de nem jelent meg az utolsó meccs óta. Tutoricsot és Sztanicsot tetemes tartozásuk miatt voltak kénytelenek elengedni ingyen.

Csizmadia ellenben marad, csakúgy, ahogy Józsi, Rodenbücher és Andrezinho is. A brazil Somalia is a Ferencváros játékosa lehet, csakúgy mint az egykori fehérvári Alison, akivel közel az egyezség. A kölcsönvett Oláh Lórántra opciós joga van a zöld fehéreknek, Lázok ügye sem teljesen zárult még le, az elnök szerint hosszú még az átigazolási időszak. Tímár érkezésére is van esély, de vele sem könnyű megegyezni a zöld-fehéreknek.

"Az átvilágításra gyűjtött 15 milliónak csak a fele van meg, nagyobb összefogásra számítottam. Ebből az összegből két ember 1.5 milliót fizetett be. Az angolokkal augusztus 30-ig kell megállapodni az ingatlanról, a Zrt. egy euróba kerül, ezt ki tudjuk fizetni" - tette hozzá fanyar humorral a klubelnök.

További gond a Ferencvárosnál, hogy a Bajnokok Ligája és a barátságos mérkőzések jogai is Várszegi Gábornál vannak, ezekért 1,8 milliárdot kér. Továbbá övé az összes internetes jog is, valamint minden, ami ehető vagy iható a Ferencváros címerével. A csütörtöki Európa Liga-találkozóról sem lesz TV-közvetítés, mivel a jogokat még Furulyás János eladta 50 ezer eurós kölcsönért.