Férfi kézilabda

Nehéz csoportban a Veszprém és a Szeged

Kedden délelőtt az Európai Kézilabda Szövetség bécsi központjában megtartották a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. Az MKB Veszprém és a Pick-Szeged is nehéznek tűnő hatosba került.

A magyar férfi kézilabda csapatokra nem igazán mosolygott rá a szerencse az EHF bécsi központjában, ahol a 2011/2012-es Bajnokok Ligája idény csoportbeosztását sorsolták. A magyar rekordbajnok MKB Veszprém és a  Pick-Szeged együttese is bivalyerős hatosba került.

AZ MKB Veszprémre komoly erőpróba vár

Pedig jól kezdődött magyar szempontból az esemény, hiszen Mocsai Lajos együttese  az "elsőkalapos" csapatok közül az orosz Csehovszki Medvegyi gárdáját kapta, elkerülve a címvédő FC Barcelonát, a francia bajnok Montpelliert valamint a német első HSV Hamburgot.

A jó kezdés után a továbbiakban azonban rémálomszerűen alakult a sorsolás. A bakonyiak harmadik kalapból a spanyol sztrácsapatot, a Ciudad Realt kapták - ami annak tükrében, hogy akár a svájci Schaffhausen vagy éppen a román Constanta is lehetett volna az ellenfél igencsak balszerencsésnek mondható. A negyedik kalapból szintén a legerősebb együttes (ki más...?) került a B-csoportba: a német Bundesliga idei bronzémrese, a Füchse Berlin csatlakozott a veszprémiekhez. Ha megnézzük, hogy itt szerepel majd még a dán Silkeborg, valamint a szabadkártyás selejtezőtorna győztese (Löwen, Valladolid, Dunkerque) is, akkor láthatjuk, hogy a Veszprém számára az idei BL-szereplés sem tűnik egyszerű feladatnak, már a legjobb 16 közé kerülésért is komoly harcot kell vívnia a bakonyi gárdának.

Hogy a Pick-Szeged csapatáról már ne is beszéljünk! A Tisza-partiak a Nikola Karabaticot is a soraiban tudó francia Montpellier, a világsztárok sorát felvonultató német THW Kiel, az új sztárcsapat dán Köbenhavn valamint a spanyol Ademar León társaságában szerepelnek majd az elitligában. Ha ehhez még hozzávesszük az 1.selejtezőcsoport lehetséges győztesét (Tatran Presov, Porto, Athén, Partizan Belgrád) akkor megállapítható, hogy az újjáalakult Szegednek óriási bravúrra lenne szüksége már a továbbjutáshoz is.

Könnyűnek tűnő szextett tagja a címvédő spanyol Barcelona és az idei Final Four-résztvevő HSV Hamburg is. Előbbivel a Katzirz Dávidot és Gál Gyulát is foglalkoztató horvát Zagreb, utóbbival a Nikola Eklemovicot is a soraiban tudó lengyel bajnok Wisla Plock szerepel együtt.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2011/2012
Csoportok
A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport
FC Barcelona (spanyol) Csehovszki Medvegyi (orosz) HSV Hamburg (német) Montpellier HB (francia)
Croatia Zagreb (horvát) MKB Veszprém (magyar) Cimos Koper (szlovén) AG Kobenhavn (dán)
Schaffhausen (svájci) Ciudad Real (spanyol) Constanta (román) THW Kiel (német)
Chambéry (francia) Füchse Berlin (német) Szentpétervár (orosz) Ademar León (spanyol)
Boszna Szarajevó (bosnyák) Bjerringbro-Silkeborg (dán) Wisla Plock (lengyel) Pick-Szeged (magyar)
2. selejtezőcsoport győztese szabadkártyás selejtezőcsoport győztese 3. selejtezőcsoport győztese 1. selejtezőcsoport győztese
A selejtezőcsoportok 
1. csoport (Eperjes):
Tatran Presov (szlovák)-FC Porto (portugál), AEK Athén (görög)-Partizan Beograd (szerb)
2. csoport (Isztambul):
Sävehof (svéd)-Besiktas (török), Dinamo Minszk (fehérorosz)-AON Fivers (osztrák)
3. csoport (Rishon Lezion):
Metalurg Szkopje (macedón)-Maccabi Rishon Lezion (izraeli), Hafnarfjördur (izlandi)-Haslum (norvég)
A szabadkártyás selejtező-csoport (később kijelölt helyszínen):
Valladolid (spanyol)-Kielce (lengyel), Löwen (német)-Dunkerque (francia)