Tenisz

Murray és Djokovics ott lesznek a Davis Kupában

Andy Murray a brit, Novak Djokovics pedig a szerb válogatott hívásának tesz eleget, és mindketten szerepelnek a tenisz Davis Kupa következő fordulójában. A britek Luxemburggal mérkőznek meg az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjában, a Világcsoportban címvédő szerbek pedig a Söderling nélkül felálló svédekhez látogatnak.

Rafael Nadal pár napja jelentette be, hogy nem lesz ott az Egyesült Államok elleni Davis Kupa-fordulóban, Novak Djokovics azonban szeretné hozzásegíteni Szerbiát a címvédéshez. Déli szomszédaink Svédországban lépnek pályára a negyeddöntőben, és a háromkoronásoktól hiányozni fog Robin Söderling, azaz a szerbek komoly esélyesnek számítanak.

"Ott leszek a csapattal, és hallottam, hogy Söderling lemondta a szereplést" - nyilatkozta Djokovics. "Nem fogok azonban meglepődni, ha mégis ott lesz, de mindegy is. Mi vagyunk a legerősebb csapat, hiszen mi nyertük tavaly a Davis Kupát. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ezúttal idegenben játszunk majd. Robin már kiesett Wimbledonban, így szerintem van esély, hogy csatlakozik a válogatotthoz. De nem az ellenfelünkkel foglalkozunk, inkább próbálunk a lehető legerősebbek lenni."

Andy Murray edz a wimbledoni tenisztorna alatt 2011 júniusában

A brit válogatott is beveti legnagyobb ászát a következő fordulóban, hiszen Andy Murray csatlakozik öccséhez, Jamie-hez, Colin Fleminghez és James Wardhoz. Érdekes, hogy a négy játékos közül csak Ward angol, a többiek mind skótok. Az arány nem épp jellemző a különböző sportágak mindenkori brit válogatottjaira.

Andy Murray azóta nem szerepelt a Davis Kupán, hogy Leon Smith lett a szövetségi kapitány 2010 áprilisában, és elképzelhető, hogy ezúttal is az vezérli leginkább, hogy csak akkor vehet részt a londoni olimpián, ha az ötkarikás játékokat megelőző évben két DK-tornán pályára lép.

A britek egyébként messze nincsenek a sorozat élvonalában, csak a harmadik szintnek számító Euro-Afrikai II. csoportban szerepelnek. Július 8-10. között Luxemburg csapatát fogadják Glasgowban, ahol a három skót játékos sok nézőt vonzhat ki a Braehead Arénába, ezzel remek hangulatot teremtve.