Átigazolás

A kék szamuráj zebramezbe öltözhet

Keisuke Honda lehet a Juventus legújabb igazolása, a torinóiak állítólag készek tárgyalni a CSZKA Moszkva japán futballistájáról.

A japán válogatott Honda távozna Moszkvából
A Seria A legutóbbi szezonjának csupán a hetedik helyére befutó Juventus csapata a nyári átigazolási piac egyik legaktívabb szereplője lehet. A torinói klub már megszerezte négy kölcsönjátékosát, Marco Mottát, Fabio Qugliarella, Simone Pepét és Alessandro Matrit, továbbá a Lazió együttesétől sikerült elcsábítania a svájci Stephan Lichtsteinert is.

A fent említett neveken kívül több játékossal kapcsolatban is felmerült a Juventus neve - a pletykák szerint a Real Madridos Lassana Diarra is Torinóba költözhet. A legnagyobb projekt kétségkívül az Atlético Madrid apró termetű csatára, az argentin Sergio Agüero megszerzése lenne. A spanyol és az olasz sportsajtó is úgy tudja, a felek közel állnak a megállapodáshoz.

A "zebramezesek" azonban itt még nem állnak meg: japán értesülések szerint a CSZKA Moszkva támadó középpályása, a jelenleg a legjobb japán játékosnak tartott Keisuke Honda is Torinóba teheti át székhelyét. A szőke japán szívesen elhagyná Oroszországot, nem csoda hát, ha a 25 éves labdarúgó neve már több európai élcsapatnál is szóba került. 

A legújabb hírek szerint a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot is megjárt középppályás biztosíthatná Antonio Conte vezetőedző által elképzelt 4-2-4-es játékrendszer stabilitását, ezért az "Öreg Hölgy" ajánlatot készül tenni a moszkvaiaknak.

Nem mellékesen a Juventus számára a pillanatnyilag legnépszerűbb japán labdarúgó megszerzése gazdaságilag is igen kifizetődő üzlet lenne: Hondán keresztül az Ázsiai piacra is könnyen betörhetne a világ egyik legnépszerűbb klubja.