Angol válogatott

A focisták félnek a média nyomásától - Jamie Carragher

A Liverpool hátvédje a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy szerinte szerepet játszik az angol sajtó nyomása a játékosok gyenge válogatottbeli szereplésében. Emellett kiemelte azt is, hogy a dél-afrikai világbajnokság alatt leginkább a szobájukban unatkozva múlatták az időt, ami semmiképp nem tett jót a csapatmorálnak.

"Egy hiba, és máris kikészítenek" - utalt Carragher az angol média által a focistákra gyakorolt nyomásra. "A kluboknál sokkal kevesebbet kritizálják az embert, és egyébként is három-négynaponta jönnek a mérkőzések, míg a válogatott meccsek között hónapok is eltelnek. Néha félelmetes az angol nemzeti csapatban játszani. A sajtó nyomása igenis elér a játékosokhoz. Azt hiszem, a focisták néha jobban örülnek, ha az újságírók szerint jól játszottak, mintha a menedzser gondolja ugyanezt."

Jamie Carragher nyilatkozik az angol labdarúgó válogatott sajtótájékoztatóján 2010-ben

Carragher annak kapcsán beszélt a válogatottról, hogy egy évvel ezelőtt kaptak ki 4-1-re Németországtól a világbajnokságon. A védő azt is elmondta, hogy finoman szólva sem volt jól megszervezve a programjuk Dél-Afrikában.

"Egész nap ültünk a szállodában, és ez egy hosszú ideig tartó világbajnokság alatt nagyon unalmas tud lenni. Ehelyett jobban megismerhettük volna a környezetünket, az országot, ahol voltunk. Nem jó dolog bezárva lenni egy lyukba" - mondta a hátvéd.

Utóbbi megjegyzését Harry Redknapp is megerősítette: "Beszéltem néhány játékossal, akik elmondták, hogy ültek a szobában, és várták, hogy elteljen a nap. Halálra unták magukat."

A Tottenham menedzsere azt is rossznak tartja, hogy a futballisták a klubjukat a válogatott elé helyezik: "A klubfutballban elnyerhető díjak és az ott forgó pénzösszegek már-már másodlagossá teszik a válogatott szereplését. Ráadásul a játékosokat óriási szeretet veszi körül a csapataiknál, ami a nemzeti együttesnél nem mindig igaz."

Az angolok számára keserű évforduló kapcsán a másik fél egyik legendája, Franz Beckenbauer is megszólalt. Szerinte az angolok olasz kapitányának, Fabio Capellónak bátrabban kellene a fiatalokhoz nyúlnia.

"Szeretem Fabio stílusát, de szerintem túlságosan ragaszkodik az idősebb játékosokhoz. Talán bátrabbnak kellene lennie és több fiatalt kellene bevetnie. Az angoloknál mindig sok a tehetséges fiatal" - mondta a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok legenda.