Bulvár

A feljutásért tetoválás jár – Markus Babbel beváltotta ígéretét

  • VNA

Valóra váltotta ígéretét a Hertha vezetőedzője, Markus Babbel, akinek most már a berlini csapattól is van tetoválása a karján.

Betartotta szezon előtt tett ígéretét a Hertha labdarúgó csapatának edzője, Markus Babbel, aki a nyári pihenő alatt tetoválást készíttetett a feljutás örömére. Az 1996-os Európa-bajnokságon még játékosként ünneplő Babbel egy hatalmas „Hertha BSC” feliratot tartalmazó zászlót, illetőleg egy viking fejet varratott – a még tavaly szeptemberben elgondolt szív közeli, mellkasi elhelyezés helyett - bal felkarjára. „Természetesen betartom az ígéretemet, így a holt idényben elkészült a vállalt tetoválás.” – ismerte el a német Bild című újságnak a tréner.

A VfB Stuttgart korábbi edzője még tavaly, a szezon kezdete előtt tett felelőtlen ígéretet, amely szerint, ha a kiesés után csapata azonnal visszakerül az első osztályba, különleges tetoválásnak veti alá magát. A csapat tagjai ugyan ekkor még csak egy jót mosolyogtak a bajszuk alatt, de nem felejtettek, amit jól mutat az is, hogy a Duisburg elleni 1-0-s idegenbeli siker (ezzel vált biztossá a feljutás) utáni parti során már fennhangon követelték Babbel ígéretének valóra váltását.

A Metallica rajongó és tetoválás mániás Babbel vállalása persze nem volt annyira extrém, hiszen korábbi csapatainak mindegyikével kapcsolatban volt már tetoválása, így a Bayern München, a Stuttgart, a Liverpool, a Hamburg, és egykori ifjúsági csapata, a TSV Gilching egy-egy emléke ott pihen a bőrén. „Ez az én egyéni foci történelmem, valamennyi fontos állomás volt számomra. Nem véletlen, hogy ezeket az emlékeket ugyanarra a karomra tetováltattam.” – mondta Babbel.