Kajak-kenu

Szalai Tamás még nem adta fel a szegedi álmait

Szalai Tamás az U23-as Európa-bajnokságra készül, amelynek első állomásaként a hét végén meg kell méretnie magát a hazai, szolnoki válogatón.

Szalai még azt a reményt sem adta fel, hogy ott legyen az augusztusi, szegedi felnőtt világbajnokságon, mivel megcélozta az ötszáz méter egyest.

„Látom a fényt az alagút végén– mondta Szalai a kajak.hu-nak, aki a hét végén négyesben és két kettes számban is vízre száll. – Kezdek visszatalálni a régi önmagamhoz. Tavasszal a sok négyesezés miatt nem tudtam elég hangsúlyt fektetni a technikámra, s ez megbosszulta magát, hiszen a négyesben egy kicsit másként kell evezni. De már túl vagyunk ezen, az utóbbi napokban eveztünk hosszúkat is és már kezdek magamra találni. Megkaptam az új hajót is a Nelo-cégtől, s ez is nagyon feldobott. Remélem, legalább három számban ott tudok lenni a zágrábi U23-as Európa-bajnokságon” – mondta Szalai, aki azért még azt a reményt sem adta fel, hogy ott legyen az augusztusi, szegedi felnőtt világbajnokságon. Megcélozta az ötszáz méter egyest.