NFL

Még nem kell műteni a Steelers irányítóját

  • VNA

Javult a lába, így egyelőre nem fekszik kés alá Ben Roethlisberger, az NFL egyik legismertebb irányító játékosa.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy létrejön-e az új szezon az NFL-ben, így a játékosok sem tudnak konkrét felkészülési tervet kialakítani maguknak a nyárra. A Pittsburgh Steelers sztárirányítója, Ben Roethlisberger sokat gondolkozott azon, hogy megműttesse-e fájós jobb lábát, amellyel végig szenvedett a 2010/11-es szezonban. A játékos elárulta, hogy törött lába tavaly a szezon végén annyira zavarta, hogy néha edzéseken és meccseken azt hitte, nem lesz képes járni. Most viszont már azt állítja, hogy lába teljesen meggyógyult, a lockout pedig lehetőséget adott a nyolcadik éves veteránnak, hogy a szokásosnál tovább pihentesse.

Ben Roehtlisberger fájlalja a lábát a Pittsburgh Steelers és a Green Bay Packers részvételével rendezett Super Bowlon 2011 februárjában

„Megműttethettem volna, de az orvosok szerint elég kellemetlen lett volna a törés helye miatt. Úgy voltam vele, inkább békén hagyom. Ha ismét annyira fájni fog, mint tavaly a szezon végén, akkor muszáj lesz megoperáltatnom” - mondta a Big Ben becenévre hallgató játékos, majd hozzátette: „Egész jól vagyok. Meggyógyult. Nyilván segít, amikor nem kell irányt változtatnom, kitámasztanom, és hasonlók. Hosszú idő telt el, mostanában szerencsére nem nagyon volt vele problémám.”

Roethlisberger tavaly novemberben a Buffalo elleni mérkőzésen sérült meg, de ezt követően is végigjátszotta a szezont, amelynek a végén csapata 31-25-ös vereséget szenvedett a Super Bowlban a Green Bay Packerstől. A 29 esztendős quarterback az előző szezonban 17 touch-down átadást dobott és emellett volt 3200 passzolt yardja is. Roethlisberger ugyanakkor nem lélegezhet fel teljesen, hiszen elképzelhető, hogy valamikor a jövőben mégis szüksége lesz műtétre.