Karrier

Koman Vladimir a Bundesligába igazolna, ahol a teljesítmény számít

A magyar válogatott középpályás szerint a Serie A-ban csak elvétve kapnak lehetőséget a fiatalok, ezért Németországba menne, ahol szinte minden csapatnál hemzsegnek a fiatalok.

Koman Vladimir nem élete legjobb szezonját tudhatja maga mögött, hiszen csapata, a Sampdoria kiesett a Serie A-ból, ő pedig a szezon második felében a kispadra szorult az együttesben.

„Sokat tanultam a mögöttünk hagyott évben, tapasztaltabb, érettebb lettem. Jó formában kezdtem a szezont, jól is futballoztam, ráadásul a csapatnak is futott a szekér. Aztán amikor tényleg kiteljesedhettem volna, váratlanul a kispadra kerü ltem. Kerestem az okokat, kérdeztem az edzőt a mellőzésem okairól, de hiába. A válasz mindig az volt, hogy ne izguljak, jól dolgozok, elégedettek velem, csak tegyem tovább a dolgomat. Összeszorítottam a fogam, és edzettem tovább. Sajnos akkor sem kaptam lehetőséget, amikor csapat már leszálló ágba került. Amikor már nagy volt a baj, edzőváltás történt. De az új tréner sem mert újítani, ő is mellőzte a fiatalokat. Számomra tehát keserűen zárult a szezon - akárcsak a csapat, a szurkolók számára” - mondta a 38-ból 25 bajnokin pályára lépő futballista.

Koman Vladimir semmiképpen nem maradna Olaszországban

A magyar válogatott középpályása - bár szóba hozták a Serie B-ben szereplő Torinóval - nyáron nem csak Genovából, hanem Olaszországból is távozna.

„Még egy éves szerződés köt a Sampdoriához, de távozni szeretnék a klubtól - és Olaszországot is elhagynám. Nem tudom, hogy miért van ez, de a Serie A-ban csak elvétve kapnak lehetőséget a fiatalok, én pedig - a fejlődésem érdekében - játszani akarok. Továbbá már hat éve Olaszországban élek, szeretnék új kihívások után nézni, új impulzusokra van szükségem. Szerintem megmutattam, hogy mennyit érek. A kiesésünk egyébként komoly földinduláshoz vezetett Genovában. Teljes váltás történt, új a klubvezetés, a szakmai stáb. Ettől függetlenül az olasz nagyon kényelmes nép, velem például még senki nem vette fel a kapcsolatot, a felkészülésünk is csak július 13-án kezdődik, nem tudom, hogy milyen játékosokkal, milyen tervekkel vág neki a csapat a második vonalnak. Pedig előbb-utóbb valakinek beszélnie kell velem, hiszen jövő nyáron lejár a szerződésem, és akkor ingyen távozhatok. Ha pénzt akarnak látni belőlem, akkor most el kell adniuk, vagy szerződéshosszabbítást ajánlani, amit nem szívesen fogadnék el” - fogalmazott a vasnepe.hu-nak a 22 éves középpályás.

Kérdés, egy gyengébb bajnoki szezon után melyik csapat nyúlna érte a pénztárcájába, hiszen még egy évig szerződés köti a Sampdoriához.

„Maradjunk annyiban, hogy puhatolózások történtek Németországból, Spanyolországból és Hollandiából is. Ám konkrét ajánlatig még nem jutottunk el senkivel. Jelenleg Németország felé hajlok, hiszen a Bundesligában nem a kor, hanem a teljesítmény számít, szinte minden csapatnál hemzsegnek a fiatalok. Reménykedem, hogy hamarosan megoldódik az ügyem, és ha minden jól megy, a felkészülést már nem Genovában kell kezdenem”  - tette hozzá az egykori szombathelyi labdarúgó.