Olimpia 2012

Elkezdődött a jegyértékesítés második fázisa

  • VNA

Továbbra is nagy az érdeklődés a londoni olimpia belépőjegyei iránt, most az első körben a sorsolásban lemaradók ismét próbálkozhattak.

Rohamtempóban fogynak a jegyek a londoni olimpiára. A 2012-es nyári olimpia szervezői ugyanis pénteken megnyitották a közvetlen jegyértékesítés második fázisát, amelynek keretében ismét lehetett direktben a szervezőbizottságtól belépőkhöz jutni. Az első fázisban ugyan még – a várható túljelentkezés miatt – sorsolás szerűen értékesítették a belépőket, most azonban a fennmaradt jegyek regisztrációs sorrendben váltak elérhetővé. Vasárnap estig újabb 850.000 jegy talált gazdára az olimpia jegyértékesítési oldalán keresztül, így a 26 sportágból már csak három olyan (labdarúgás, röplabda, birkózás) maradt, amire még van belépő.

A jegyértékesítés második fázisát csak azok számára tette elérhetővé a londoni szervezőbizottság, akik az elsőben már regisztráltak és ott a sorsolás folyamán az általuk kért jegyek közül egyetlen egyhez sem jutottak hozzá. Az érdeklődésre jellemző, hogy az Internetes rendszer pénteki megnyitásakor alig két óra kellett ahhoz, hogy tíz sportág jegyei teljesen elfogyjanak. A mostani intenzív jegyigénylés még nem jelent telt házas versenyeket, hiszen a szervezők júliusban és jövő év elején is terveznek újabb jegyértékesítést - igaz hasonlóan az eddigiekhez - kötött feltételekkel és már csak kisebb mennyiségben. „Jelentősebb mennyiségű jegyet fogunk piacra dobni még jövőre, azt követően, hogy az olimpiai tesztversenyeken meglátjuk, hogy milyen a pontos létesítmény helyzet és hova lehet még értékesíthető székeket elhelyezni. Célunk az, hogy olyanokat juttassunk belépőkhöz, akik eddig még nem rendelkeznek vele.” – adott reményt sokaknak Sebastian Coe, a szervezőbizottság elnöke.