Átigazolás

David De Gea megérkezett az orvosi vizsgálatra Manchesterbe

David De Gea megérkezett Manchesterbe, a Daily Mail fotósának sikerült lefényképeznie (a még) az Atlético Madrid 20 éves kapusát a Bridgewater Kórház előtt, az orvosi vizsgálatra menet.

David De Gea megérkezett az orvosi vizsgálatra Manchesterbe

David De Gea megérkezett Manchesterbe az orvosi vizsgálatra

Már csak órák választják el attól David De Geát, hogy Edwin van der Sar örökébe lépjen a Manchester Unitednél. A 20 éves, a spanyol U21-es válogatottal szombaton Európa-bajnoki címet nyert hálóőr hétfőn megérkezett Manchesterbe, ahol délután esik az át az orvosi vizsgálaton a Bridgewater Kórházban. De Geát a hátsó bejáraton becsempészve, fehér leplekkel próbálták takargatni a média képviselői elől, sikertelenül.

Az orvosi után a 20 éves kapus aláírhatja szerződését a Vörös Ördögökhöz, sajtóhírek szerint 17.8 millió fontot fizet érte a United az Atléticónak. De Gea a 19-szeres angol bajnokcsapat harmadik nyári igazolása lehet, Ashley Young (Aston Villa) és Phil Jones (Blackburn) után.

A Daily Mail szerint De Gea szerződtetését Pepe Reina, a Liverpool spanyol kapusa is támogatta - korábban az ő neve is felmerült a Vörös Ördögök egyes mezére. "Nagy örömömre szolgál ez a hír, mert David nagyszerű kapus. Ha ez hivatalossá válik, és a Premier League-ben fog védeni, bizonyíthatja remek képességeit - kommentálta Reina a La Gacetának kollégája Manchesterbe való igazolását, egyben cáfolta azt az értesülést, hogy ő lehet De Gea utódja az Atlético Madridnál. - Tudom, hogy az Atlético kapust keres, de én nem váltok klubot. Öt évig érvényes szerződésem van, jól érzem magam a Liverpoolban."