Arany Kupa

Mexikó nyerte a hatgólos döntőt

megosztom

Mexikó kétgólos hátrányból fordítva 4-2-re legyőzte a házigazda Egyesült Államokat, ezzel megvédte címét az Arany Kupán. Mexikó kilencedszer hódította el az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF) trófeáját.

Mexikó kilencedszer hódította el a CONCAFAT-térség kupáját

Az Egyesült Államok a visszavágásra készült - a két évvel ezelőtti fináléban 5-0-ra alázta az amerikai válogatottat Mexikó. Szűk félóráig Bob Bradley gárdájának állt a zászló, fia, Michael Bradley egy szöglet utáni fejessel szerzett vezetést, az előnyt Donovan duplázta meg. Azonban Barrera előbb szépített, majd Guardado egyenlített, mindez nyolc percen belül történt.

2-2-vel kezdték a csapatok a második félidőt, amiben már egyértelműen Mexikó dominált: a 49. percben Barrera már a vezetést szerezte meg, a sikert pedig Giovanni dos Santos koronázta meg. Mexikó 4-2-re győzött, és 1965, 1971, 1977, 1993, 1996, 1998, 2003 és 2009 után ismét felült a CONCACAF térség trónjára.

Arany Kupa, döntő:
Egyesült Államok-Mexikó 2-4 (2-2)
Egyesült Államok: Howard - Cherundolo (Bornstein, 11.), Bocanegra, Goodson, Lichaj - Dempsey, Jones, Bradley, Bedoya (Agudelo, 63.) - Donovan, Adu (Kljestan, 86.). Szövetségi kapitány: Bob Bradley.
Mexikó: Talavera - Juárez, Márquez (Reynoso, 42.), Moreno, Salcido (Torres Nilo, 28.) - Barrera (Zavala, 74.), Torrado, Castro, Guardado - Giovani dos Santos, Hernández. Szövetségi kapitány: José Manuel de la Torre.
Gólszerző: Bradley (8.), Donovan (23.), ill. Barrera (28., 49.), Guardado (35.), G. dos Santos (76.).

A torna gólkirály Javier Hernández lett hét góllal, a Manchester United mexikói támadóját a torna legjobb játékosának is megválasztották.

megosztom