Kézilabda

Kevés a szponzor – Madridba költözhet a Ciudad Real

  • VNA

Székhelyet válthat az utóbbi évek egyik legsikeresebb férfi kézilabda együttese, a szponzorhiányban szenvedő Ciudad Real.

Madridba költözhet a BM Ciudad Real kézilabdacsapata

Pénzügyi nehézségek miatt a költözés mellett dönthet hamarosan az egyik legsikeresebb spanyol kézilabda egyesület, a Ciudad Real. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes (2006, 2008, 2009) klub vezetősége pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy amennyiben június 30-ig nem sikerül tehetős szponzort találnia, akkor átköltöznek Spanyolország fővárosába, Madridba. „Ha az egyesület finanszírozására nem tudunk megfelelő forrásokat találni, akkor itt véget ér egy fejezet, kénytelenek leszünk más megoldás után nézni. A legutóbbi szezonban komoly pénzügyi válságba kerültünk, ami nem csak bennünket, de számos egyéb intézményt is érintett” – nyilatkozta a klub elnöke, Domingo Diaz de Mera.

A sikeres 2010/11-es szezon (bajnoki második hely + kupagyőzelem) ellenére a klubnak csupán 900.000 eurós bevétele volt, így nem volt könnyű a közel 8 millió eurós költségvetést kigazdálkodni. „A várostól 800.000 eurót kaptunk, a tartomány további 300.000-el támogatott minket. Emellett az elnökség egymillió eurót hozott össze, a maradék 4,3 millió eurót pedig én biztosítottam.” – osztotta meg a költségvetés összeállításának gondjait a klubelnök. A fővárosba költözés reális alternatíva, amiről Diaz de Mera lakonikusan csak ennyit nyilatkozott: „Madridból rengeteg támogatást és csupa pozitív visszajelzést kaptunk, Ciudad Realban viszont csak a személyemre vonatkozó kritikát.”