Kosárlabda

Hanga Ádám San Antonióba utazik

  • MTI

Vasárnap délben San Antonióba utazik Hanga Ádám, akit a pénteki játékosbörzén kiválasztott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs.

Lóránt András menedzser arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a játékos egyedül kel útra a tengerentúlra, és a tervek szerint csütörtökön érkezik majd vissza.   

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a draftot követően pénteken és szombaton is megbeszélések folytak Hanga, valamint a menedzser és a négyszeres NBA-bajnok klub képviselői között. Az újság szerint a texasiak szeretnék, hogy Hanga körbenézzen a városban, találkozzon az egyesület dolgozóival és vezetőivel, akik személyesen is meg akarják ismerni. Ráadásul az is szempont, hogy a levegőben lóg az úgynevezett lockout, mert a játékosok szakszervezete és a tulajdonosok egyelőre nem tudtak megegyezni egymással a július elsején lejáró kollektív szerződésről, s ha nem jutnak dűlőre, elmaradhat az NBA következő szezonja. Ez esetben a Spurs nem hívhatja meg elseje után Hangát, nem tárgyalhat vele - írja a lap.   

A 22 éves bedobó az első magyar kosaras, akit kiválasztottak az NBA-drafton. Hanga a mostani szezonban ezüstérmet nyert az Albacomppal, majd szerződést kötött a spanyol élvonalban szereplő Manresa együttesével.