Angol foci

Az Arsenal hosszabbítana Gael Clichy-vel

Arséne Wenger határozottan ragaszkodik a francia játékoshoz, akit több európai élcsapat is tárt karokkal vár, az észak-londoniak készek tárgyalni a futballistával.

Clichyt marasztalná Wenger
Az Arsenalnál Clichynek csupán egy év van hátra a szerződéséből, ezért a nemzetközi sportsajtó már több együttessel is szóba hozta a franciát. Többek között hallani lehetett az Inter, a Bayern München, a Roma, a Manchester City és a Liverpool nevét is, mint esetleges kérők, de az is elképzelhető, hogy a játékos marad az Emirates-ben. 

Az "ágyúsok" menedzsere, Arséne Wenger ugyanis ragaszkodik egyik "felfedezettjéhez", ezért minden erejével azon van, hogy maradásra bírja Clichyt. "Megkezdtük Gael-al a tárgyalásokat a jövőt illetően, azt szeretnénk ha maradna"- mondta Wenger az angol  Sky Sportsnak.

Gael Clichy 2003-ban, mindössze 17 évesen érkezett a londoniakhoz, ahol egy-két szezon után alapemberré vált. Az azóta eltelt nyolc esztendőben a hátvéd közel 200 alkalommal lépett pályára a Premier Leauge-ben, 2008 óta pedig a francia nemzeti csapatnál is számolnak vele. Clichy tagja volt az Arsenal 2004-es bajnokcsapatának, amely veretlenül nyerte meg az angol bajnokságot. Rajta kívül abból a gárdából egyedül Arséne Wenger van még a csapatnál...