Evezés

Négy egység is a vasárnapi döntőbe került az ifi Eb-n

  • VNA


Négy magyar egység is bejutott a vasárnapi döntőbe a kruswicai ifjúsági Európa-bajnokságon.

A lengyelországi, első evezős ifjúsági Európa-bajnokság résztvevői között a magyarok a 13 versenyszámból kilencben állnak rajthoz, a 20 fős versenyzői létszámmal a népesebb résztvevők között szerepelnek a kruswicai versenyen megjelent 23 ország között. A szombati előfutamok során kilenc csapatunkból négyről már tudjuk, hogy szerepel a vasárnapi döntőkben. A női kormányos nélküli kettes, Bartos Adél és Major Kata (EDF-Démász Bajai SVSC) az előfutam után reményfutamra kényszerült, ahol a negyedik helyet megszerezve került a vasárnapi döntőbe. A női kétpárevezős, Rákó Krisztina (FEC) és Dohovics Virág (Győri VSEK) egység szintén a délutáni reményfutamban elért második helyével tudta kiharcolni a vasárnapi finálét. Az előfutamot megnyerve szintén döntős a Matheisz József, Mészáros Csongor (Mohácsi TE), Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely (Budapest EE) összeállítású férfi négypárevezősünk.

Magyar fiatalok az ifjúsági evezős EB-n.

A férfi ifjúsági nyolcasban – Bíró Márk (Tisza EE), Kaszás Kornél (Győri VSEK), Füge Krisztián (EDF-Démász Szegedi VE), Baka Sándor (EDF-Démász EDF-Démász Szegedi VE), Rippert András (Győri VSEK), Szigeti Roland (Győri VSEK), Rácz Milán (Tisza EE), Csányi Péter (EDF-Démász Bajai SVSC), kormányos Kiss Bence (Győri VSEK) – mindössze hat induló volt, így ebben a számban csak döntőt rendeznek.  További három egységünk: a női egypárevezős Bácskai Dominika (Vác VEC), a férfi négyes Füge Krisztián, Baka Sándor (EDF-Démász Szegedi VE) Rippert András és Szigeti Roland (Győri VSEK) összeállításban, valamint a Bíró Márk (Tisza EE), Kaszás Kornél (Győri VSEK) kétpárevezős bejutott a legjobb 12 közé, nekik vasárnap délelőtt középfutamra kerül sor, melyből a délutáni döntőbe juthatnak.

A férfi egypárevezős Rozsos Péter (Külker EK) és a férfi kormányos nélküli kettes, Vancsura Bendegúz és Csányi Péter (EDF Démász Bajai SVSC) egységek a „B” döntőbe jutottak, ezzel a 7-12, helyért harcolhatnak vasárnap délelőtt. Vasárnap 9:00 és 9:30 között kerülnek megrendezésre a középfutamok, 9:42 és 11:24 között a „B” döntők és 11:30 és 15:22 között kerül sor az „A” döntőkre.