Atlétika

Gay visszalépett, Dix nyert 100-on az amerikai bajnokságon

  • MTI
megosztom

Súlyosbodott a sérülése az Egyesült Államok atlétikai bajnokságán a világ második leggyorsabb vágtázójának számító Tyson Gaynek, aki gyaníthatóan az augusztusi, dél-koreai vb-n sem fog tudni rajthoz állni.

Tyson Gay a világbajnokságról is lemaradhat

A sprinter az amerikaiak világbajnoki válogatóval egybekötött ob-jén a klaszikus szám, a 100 méter elődöntőjében indult volna, ám bemelegítés közben jelezte: erődöső csípőfájdalmai miatt visszalép a futástól.   

A versenyszámot végül az olimpiai bronzérmes Walter Dix nyerte 9.94 másodperccel, és 10 másodpercen belül ért célba az augusztusi világbajnoki részvételre hasonlóképpen jogot szerzett további két dobogós: a négyéves eltiltása óta első országos bajnokságán szereplő olimpiai és világbajnok Justin Gatlin (9.95), s Michael Rodgers (9.99) is.   

A nőknél hárman tudtak 11 másodpercen belülre kerülni 100-on: Carmelita Jeter 10.74-nel nyert Marshevet Myers (10.83) és Miki Barber (10.96) előtt.   

A Eugene-ben zajló viadal pénteki második napján Gayhez hasonlatosan pórul járt a tízpróba olimpiai bajnoka, Bryan Clay is, aki a 110 méteres gátfutás közben elesett, és olyan vádlisérülést szenvedett, hogy nem folytathatta ob-szereplését. A szám győztese élete legjobbjával a 8729 pontot gyűjtő Ashton Eaton lett.

megosztom