Spanyol foci

A Barcelona a világ legjobbja - Fernando Gago

A Real Madridtól egyre távolódó argentin középpályás szerint a klub szurkolói képtelenek beletörődni abba, hogy a Barcelona a világ legjobb csapata.

Gago szerint a Barca a legjobb
A Barcelona a mögöttünk álló szezonban megnyerte a spanyol bajnokságot - épp a Real előtt - valamint a legrangosabb európai kupát, a Bajnokok Ligáját is, ahol az elődöntőben a madridak testén keresztül jutott tovább. Idén az egyetlen fővárosi siker a spanyol kupa elhódítása volt, Ronaldo hosszabításban szerzett fejesgóljával a Real legyőzte a katalán együttest és megszerezte a Király-kupát.

A Real Madridban szereplő Fernando Gago az argentin ESPN-nek adott nyilatkozatában a katalán csapatot egyszerűen minden idők legjobb csapatának nevezte. "Ez a Barcelona a futballtörténelem legnagyszerűbb alakulata,de ezt a Real Madrid és a szurkolói nem akarják beismerni. Az elmúlt szezonban a "reálosok" azt hitték, hogy legyőzhetjük őket, de ez egyszerűen lehetetlen volt."

Gago 2006-ban érkezett az argentin Boca Juniors gárdájtól a spanyol fővárosba, a "kiályiak" 20,4 millió eurót fizettek a középpályásért. A Real Madridnál az elmúlt két szezon nem a 25 éves argentinról szólt, aki  folyamatos sérülései miatt igencsak perifériára került a "blancóknál".

A középpályás ennek ellenére nemrégiben azt mondta, amíg nem ült le beszélni José Mourinhóval nem dönt a jövőjéről, de a fent említett kijelentései biztosan nem hozzák kedvezőbb helyzetbe a klubvezetőknél.