Magyar kézilabda

Vetési Iván lett az MKSZ elnöke

megosztom

A Magyar Kézilabda Szövetség pénteken rendkívüli, tisztújító küldöttgyűlést tartott, ahol Vetési Ivánt, az egyedüli jelöltet választotta meg a szervezet új elnökévé.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint Sinka László megerősítette az MKSZ Elnökségének június 1-jei ülésén tett bejelentését, miszerint a rendkívüli küldöttgyűlés napjával, 2011. június 24-ével lemond társadalmi elnöki tisztségéről. Ezt követően a leköszönő elnök rövid összegzést tartott az elmúlt 18 évről, melynek során 1993 februárjától a Szövetség főtitkáraként, 2009 májusától pedig elnökeként tevékenykedett. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ezen időszak alatt segítették a munkáját és támogatták a Szövetséget. Kiemelte, hogy e közel két évtized alatt egész más dimenzióba került a kézilabdázás, mely mára a második legnépszerűbb sportággá vált hazánkban.
 
A részleges tisztújítás keretében a küldöttek egyhangú szavazással Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét választották meg a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének. A küldöttek szintén egyhangú szavazással Sinka Lászlót az MKSZ alelnökének, Hadházy Sándor országgyűlési képviselőt, a Parlament Sport- és turizmusbizottságának tagját pedig az MKSZ elnökségi tagjának választották a lemondott Gilányi József helyére.
                  
Vetési Iván, megköszönve a küldöttek bizalmát, kijelentette, hogy megpróbálja olyan professzionális módon vezetni tovább a Szövetséget, mint amilyen jó az MKSZ jelenlegi megítélése. Egyidejűleg bejelentette, hogy az MKB Veszprém KC-nál betöltött elnökségi tagságáról lemond. Az új elnök a legfontosabb feladatnak az MKSZ gazdasági helyzetének stabilizálását tekinti, annak érdekében, hogy a szakmai munkának meglegyen a biztos anyagi alapja a nemzeti válogatottak és az utánpótlás területén egyaránt. Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy az elfogadás előtt álló sportfinanszírozási adótörvények kedvezményének igénybevételéhez kell igazítani a stratégiai célokat és esetlegesen a Szövetség szervezeti struktúráját is.
                  
A Küldöttgyűlés végül elfogadta egy új ad hoc bizottság felállítását, melynek feladata az MKSZ stratégiai irányvonalának áttekintése, kidolgozása, valamint jelenlegi Alapszabályának áttekintése, új vagy módosított Alapszabály előkészítése. A Stratégia Irányvonalakat Meghatározó és Alapszabály Előkészítő Bizottság tagja lett Vetési Iván, az MKSZ elnöke, Mátrai Gábor, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese, valamint Dr. Kersch Ferenc, ügyvéd, az MKSZ Jogi-, Igazgatási- és Átigazolási Bizottságának elnöke.

megosztom