Öttusa ob

Gyenesei Leila negyedszer bizonyult a legjobbnak

  • MTI
megosztom

A címvédő Gyenesei Leila győzelmével zárult pénteken a felnőtt női országos öttusa bajnokság. Az Alba Volán Kaposvár versenyzője 2007, 2009 és 2010 után negyedszer lett egyéni aranyérmes.

Negyedik egyéni aranyérmet nyerte Gyenesei LeilaA nyílt bajnokság 23 fős mezőnyében a 14 hazai induló mellett szlovák, olasz, bolgár, ír, brit és guatemalai versenyzők is rajthoz álltak.

A legjobb magyarok közül hiányzott Kovács Sarolta, aki a két hete rendezett moszkvai Kreml-kupán kisebb sérülést szenvedett.

A záró, kombinált számot Gyenesei 21 másodperces előnnyel kezdte, és pozícióját a papírformának megfelelően megtartotta.

 "Nem készültünk külön a bajnokságra, hiszen két hét múlva a Világkupa-döntő, rá három hétre pedig az Európa-bajnokság vár ránk" - mondta Gyenesei, aki bajnoki aranyérme mellett átvehette az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa által a legjobb magyar versenyzőnek felajánlott díjat is. - "Edzésből értem el ezeket az eredményeket, az 1000 pont fölötti vívásomnak örültem, de el kell ismerni, a mai nem világbajnoki mezőny volt. Az úszásom jó volt, a lovaglásomat a három verőhiba ellenére az edző megdicsérte. Ez a negyedik egyéni aranyérmem, és mivel azt a célt tűztem magam elé, hogy megelőzőm a hétszeres bajnok Vörös Zsuzsát, a riói olimpiáig hátralévő öt bajnokságon még megvalósíthatom az álmomat."

megosztom