Spanyol foci

David Villa a Barcából vonulna nyugdíjba

Az FC Barcelona spanyol válogatott csatára nem szívesen távozna a katalán együttesből, sőt a világbajnok támadó ha tehetné, pályafutása végéig a klubnál maradna.

David Villa maradna a Barcában
A 2008-as Európa-bajnokság gólkirálya tavaly a Valenciától érkezett 40 millió euróért a katalán fővárosba; első szezonjában - minden sorozatot figyelembe véve - 23 gólt szerzett, idén megnyerte csapatával spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is.

A kiváló eredmények ellenére a támadó jövőjét illetően elindultak a találgatások, a sajtóban megjelent hírek szerint a spanyol nemzeti csapat legeredményesebb gólszerzője a Chelsea-hez vagy a Manchester Cityhez kerülhet.

Villa egy promóciós rendezvényen az erre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem zavarják az ilyesfajta mende-mondák, mert ezekenek semmilyen valóságtartalma nincsen.

"Remélhetőleg a Barcelonában fejezhetem be pályafutásomat, ami egyben azt is jelentené, hogy minden kedvezően alakult a számomra. Tudom, hogy még csak 29 éves vagyok, ezért ez egy nagyon nagy dolog lenne. Olyan sokáig szeretnék a Barcelonában futballozni amennyire csak lehetséges."

Villát faggatták a katalánok két nyári kiszemeltjéről is, a chilei Alexis Sanchézről valamint az Arsenal csapatkapitányáról, Cesc Fabregasról is.

"Mind a ketten nagyon jó labdarúgók, remek egyéni képeségekkel rendelkező csapatemberek.Az biztos, hogy érkezésükkel minőségileg javulhatnánk".

Az már más kérdés, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint  Fabregas biztos nem lesz idén a Barcelonáé, de Alexis Sanchéz leigazolása is kezd "gyanúsan" sokáig elhúzódni...