Chelsea

Négy trófeát kell nyernünk - Villas-Boas

A Chelsea szerdán kinevezett menedzsere, André Villas-Boas tisztában van vele, azért fizetett érte 13.3 millió fontot érte Roman Abramovics klubtulajdonos a Portónak, hogy Bajnokok Ligája-győzelemre vezesse a Kékeket. A fiatal szakember úgy érzi, meg tud felelni az elvárásoknak, és képesnek érzi magát és a csapatot arra, hogy első szezonjában négy trófeát nyerjen, vagyis minden sorozatban sikerre vezesse együttesét.

Villas-Boas készen áll a kihívásokra

"A Premier League eltér például a La Ligától, de a portugál bajnokságtól is. Az angol futball sokkal gyorsabb, és más a futballkultúra is, de ezt tiszteletben tartom. Carlo Ancelotti csodálatos két évet töltött itt, építkezni szeretnék a munkájából. Ott kell folytatni, ahol ő abbahagyta. Nem tervezek radikális változtatásokat. Szaporítani szeretnénk a trófeáink számát, de ez nem egy egyszemélyes show. Ez egy közös játék, közös gondolatokkal és ötletekkel. Nagyon nyitott ember vagyok, és nem csak a játékosaim szakmai problémáira. Azokban a gondokban is szeretnék nekik segíteni, amiket az élet sodor eléjük napról napra. A legfontosabb, hogy motiváljam a játékosokat, csak így haladhatunk tovább a már kitaposott úton" - nyilatkozta a Chelsea TV-nek André Villas-Boas, aki nagy fába vágta a fejszéjét, egyértelmű, hogy Bajnokok Ligáját kell nyernie mielőbb a csapattal.

"Nagy lépés volt, egy személyes kihívás, de úgy érzem, hogy meg tudok felelni a Chelsea által felállított követelményeknek, és összepontosítani arra a négy trófeára, amit meg kell nyernünk - mondta a klubváltásról a 33 éves szakember. - Mindent meg fogok tenni, hogy elnyerjem az itteniek szeretetét."

Villas-Boas számára nem ismeretlen terep a Stamford Bridge, José Mourinho asszisztenseként 2004 és 2007 között a Kékek alkalmazásában állt. "Csodálatos időszakot töltöttem itt korábban. A Londonba való költözés bátor lépés volt Josétól, boldog idők voltak azok. Ötven év után kétszer is bajnokságot nyertünk, ami nagyon büszkévé tett minket."

A menedzser beszélt villámkarrierjéről is. "Ez valami őrületes dolog, de inkább nem foglalkozom vele sokat." Villas-Boassal veretlenül nyerte meg a portugál bajnokságot a Porto, és sikerre vezette a Sárkányokat a Portugál Kupában és az Európa Ligában is. "A Chelsea emberi tulajdonságaim miatt választott engem. A stábom képes kihozni az emberekből a legjobbat."