London 2012

Borkai Zsolt három aranynak már örülne

megosztom

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, hogy három aranyéremnek már örülne a jövő évi londoni ötkarikás játékokon.

Borkai Zsolt annak kapcsán volt a műsor vendége, hogy június 23-án ünnepli a sportvilág az Olimpia Napját. 1894-ben ezen a napon alapították meg a párizsi Sorbonne egyetemen a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, az alapítók között ott volt a magyar dr. Kemény Ferenc is.

Az elnök kiemelte, hogy az idei évtől kezdve a MOB több mint hatmilliárdos költségvetéssel bír, így a szervezet egyedüli köztestületként irányíthatja a magyar sportot a különböző sportágak partnerségével, az Olimpiai Charta szabályait betartva.

Borkai Zsolt azt is hangsúlyozta, a magyar állam, a magyar kormány ma már stratégiai ágazatként kezeli a sportot, és láthatóak az ebbe az irányba tett intézkedések is. A magyar sportolók londoni részvétele biztosított, és a kormány a MOB kérésére több alkalommal foglalkozott az olimpiai kerettagok sportegészségügyi ellátásával is. Az egy év múlva sorra kerülő londoni játékokat illetően a sportvezető úgy fogalmazott, a sportban nincsenek csodák, ráadásul nem múlt el nyomtalanul az elmúlt évek alulfinanszírozottsága sem, mégis úgy látja, vannak olyan versenyzők, csapatok, akik, amelyek nyerhetnek az olimpián, így három aranynak már örülne.

megosztom