Wimbledon

A 40 éves Date-Krumm számára Venus Williams jelentette a végállomást

A 40. életévét is betöltő Date-Krumm kis híján meglepetést okozott, de a döntő játszmában 7:6-os Williams-vezetésnél elbukta az adogatását, és így kiesett a tornáról.

Date-Krumm kiesett Wimbledonban
Mint arról a hatharom.com is beszámolt, a japán versenyző az első fordulóban elért sikerét követően az open-éra ötödik legidősebb játékosa lett, aki Grand Slam-tornán mérkőzést tudott nyerni a főtáblán.

A második körben a korábbi ötszörös győztes amerikai Venus Williams sodródott a japán útjába, aki mint kiderült, már túl nagy falat volt Date-Krummnak.

Pedig a világranglista 57.helyén álló japán hölgy mindent megtett a győzelemért, az első játszmában 4:1-es vezetését ugyan elherdálta, de rövidítésben mégis ővé lett a szett. A folytatásban az idősebbik Williams-lány jobban összpontosított, így kiegyenlített, de a mindent eldöntő harmadik felvonásban újra teljesen nyíltá vált a küzdelem. Végül hatalmas küzdelemben, döntő szet 7-6 után elvesztette adogatását Date-Krummígy, így a 23. helyen kiemelt amerikai jutott a harmadik körbe.

Wimbledon, 2. forduló
Női egyes
V. Williams (amerikai, 23.) - Date-Krumm (japán) 6:7 (6-8), 6:3, 8:6