Ökölvívó Eb

Újabb hidegzuhany: Káté is kiesett, ő is érem nélkül marad

  • MTI

Lakatos István után a 64 kg tavalyi ezüstérmesének, Káté Gyulának sem sikerült bejutnia a legjobb négy közé kedden az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon.

A szakemberek előzetesen bíztak a 2008-ban is Eb-második kispesti bokszoló győzelmében, mivel azzal az olasz Vincenzo Mangiacapréval találkozott a nyolc között, akit tavaly Moszkvában a torna ugyanezen szakaszában biztosan legyőzött.

A mérkőzés aztán nem a magyar remények szerint alakult. Az első menetben Káté nehezen találta a ritmust, nem bokszolt jól, így 4-2-re riválisa vezetett a szakasz végén. A folytatásban ugyan valamivel jobb teljesítményt nyújtott, de a pontozóknál továbbra is az olasz állt jobban, sőt, 12-7-re növelte előnyét, így már csak valamiféle csodában lehetett bízni, ami azonban elmaradt. Az utolsó szakaszban Szántó Imre tanítványa mindent megpróbált, ment előre, de az olasz magabiztos előnye tudatában okosan öklözött, s végül 22-14-es győzelemmel búcsúztatta a kétszeres világbajnoki bronzérmes magyart.
Korábban Lakatos István 15-10-re kapott ki a bolgár Georgi Andonovtól.

A keddi negyeddöntőkben még két magyar érdekelt: a közép-európai idő szerint 17:30 órakor kezdődő esti műsorban kapott helyet Szellő Imrének (81 kg) a török Sayak Caner elleni találkozója, s Bernáth István (+91 kg) meccse a szupernehézsúly legjobbjával, az olimpiai és világbajnok olasz Roberto Cammarellével.