Kézilabda

Thierry Omeyer Horvátországban tanított fiatal tehetségeket - videó

A horvát Makarska-szigetén megrendezett első nemzetközi kézilabda-kapustábor egyik "tanára" a franciák olimpiai, világ- és Európa-bajnok hálóőre, Thierry Omeyer volt.

Thierry Omeyer
Eredményei
1x Olimpiai bajnok (2008)
2x világbajnok (2001,2009)
2x Európa-bajnok (2006, 2010)
3x Bajnokok Ligája-győztes (2003,2007,2010)
5x francia bajnok
4x német bajnok
Az Év kézilabdázója (IHF) 2009


Az első ízben megrendezett kapustáborban 18 ország több, mint 70 utánpótláskorú fiatalja vett részt. A gyerekeket olyan sztárok trenírozták a táborban, mint az MKB Veszprém horvát világbajnoki ezüstérmes portása, Marko Alilovic vagy az egykori jugoszláv válogatott olimpai bajnok Veselin Vujovic.

A legnagyobb név kétségkívül a francia Thierry Omeyer volt, akit világ legjobb kapusának tartanak a szakemberek, sőt, 2009-ben az "Év kézilabdázójának" is megválasztott a Nemzetközi Kézilabda Szövetség.

"Ez a tábor egy remek kezdeményezés, nagyon jó ötletnek tartom, hiszen a fiatal kapusoknak lehetőségük van találkozni igazi nagy klasszisokkal. Biztos vagyok benne, hogy ez egy nagy dolog a számmukra. Örülök, hogy itt lehettem, és amennyiben jövőre is kapok meghívót, újra szívesen látogatok el ebbe a gyönyörű kis városba" - mondta a THW Kiel játékosa, aki néhány napot még maradt Horvátországban, hogy kipihenje a szezon fáradalmait.

Thierry Omeyer megmutat egy-két trükköt a fiataloknak

És így megy ez élesben - Peking,2008, Olimpiai döntő