Átigazolás

Sir Alex Xabi Alonsóra is szemet vetett?

Sir Alex Ferguson még mindig Paul Scholes utódját keresi, olasz értesülések szerint a manchesteriek skót menedzsere Xabi Alonsót nézte ki magának.

Xabi Alonso, spanyol válogatott
Paul Scholes visszavonulásával némi "űr" keletkezett az angol bajnokcsapat középpályáján - ráadásul Pak-Dzsi Szung is távozhat Manchesterből - így Fergusonéknak mihamarabb gondoskodniuk kell a megfelelő utánpótlásról.

A machesterieknek mindenképpen szükségük lesz egy védekező középpályásra, de eddig sem a Rennes-ben játszó Yann M'Vilát, sem a római Daniele De Rossit nem sikerült megszerezniük. Napvilágot láttak olyan hírek is, miszerint a Real Madridtól távozni kívánó Lassana Diarra lehet a megoldás a United problémájára, de most egy újabb "reálos" labdarúgó neve merült fel. Az olasz calcionews24.com internetes hírportál szerint a "Vörös Ördögök" legújabb kiszemeltje Xabi Alonso lehet, akinek piaci értéke 30 millió euró körül mozog.

A 29. életévében járó Alonso játszott már korábban Angliában - a Liverpool színeiben - tehát nem lenne számára idegen a Premier Leauge légköre. A jelenleg a Real Madridot erősítő középpályás távozása a királyi klubtól annak ellenére kérdéses, hogy Sahin és Altintop érkezésével a pálya középső részén igen nagy a tülekedés Mourinho-gárdájában: a két török mellett Özil, Khedira, Kaká, L.Diarra, Di María, Granero, Pedro Leon és Fernando Gago is a középpályások táborát erősíti - igaz a felsoroltak közül néhányan elhagyhatják a madridi csapatot.