Lóverseny

Párizsban vagy Budapesten is futhat Overdose az idén

megosztom

Két út áll a magyar ló előtt, vagy Group I-es versenyeken indítják továbbra is, vagy szerényebb színvonalú biztosan nyerhető futamokon.

Overdose tulajdonosa még nem tudja, merre tovább

Overdose résztulajdonosa, Mikóczy Zoltán volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. Az üzletember beszélt a Royal Ascoton elért bravúros negyedik helyről, valamint a ló jövőjéről is.

"Ha a Royal Ascoton Overdose leszerepel, teljes mértékben leírták volna a lovat. Fantasztikus startot vett Dózi, annak ellenére, hogy beakadt neki a nyereg és hátrébb csúszott, ezért a lovasa a legvégén nem tudta teljesen lovagolni. Messze nem lehet szó csalódásról, hiszen ez egy olyan siker, amelyre az újkori magyar lóversenyzés történelmében még nem volt példa. Lovasával is többé-kevésbé elégedett vagyok, a finis hiányzott belőle, mert maradt a lóban energia. Van két út előttünk: az egyik a bizonytalan, hogy megcélozzuk a Group I-es versenyeket, fő célként Párizst, ami erkölcsileg óriási siker, anyagilag viszont bukás. A másik út a szerényebb, hogy elindulunk a Közép-Európa Kupában, az augusztusi budapesti sprintversenyen, és ezeket simán megnyeri, de sportértéke ezeknek természetesen sokkal kisebb. Arról szeretném meggyőzni a támogatókat, hogy induljunk el a nagy versenyeken, és váltsuk sportsikerekre az Overdose-ban rejlő potenciált."

megosztom