Női foci vb

2016-ig hosszabbítanának a német kapitánnyal

  • VNA

Még el sem kezdődött a világbajnokság, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) máris szerződést hosszabbított a női válogatott szövetségi kapitányával.

A németországi női labdarúgó világbajnokság kezdete előtt néhány nappal szerződést hosszabbítottak Silvia Neid-del, a nagy esélyes házigazda válogatott szövetségi kapitányával.  A hírt Theo Zwanziger a DFB-elnöke jelentette be kedden Berlinben. „Ezzel szeretnénk jelezni, hogy elismerjük eddigi munkáját és egyben üzenni is szeretnénk a hosszú távra tervező fiatal játékosok felé is” – mondta beszédében az elnök, aki a női válogatott jelen lévő tagjai számára is sok sikert kívánt a közel egy hónapos tornára.

Silvia Neid természetesen örült a gesztusnak és jelezte, hogy elfogadja a szövetség felajánlását. „Igent mondtam az ajánlatra, ráadásul nem is kellett sokat gondolkoznom rajta. Nekem van a legszebb állásom a földön, hiszen a nemzeti válogatottat vezethetem. Ez is egy jele annak, hogy bíznak bennem és a csapatban Nagyobb dicséretet nem is kaphatna az ember a munkaadójától” – nyilatkozta a Nationalelfet 1996 óta segédedzőként, hat éve pedig már főedzőként irányító Neid. A női világbajnokság június 26-án kezdődik el, amelyen a házigazda és egyben világbajnoki címvédő németek Kanadával találkoznak az első körben Berlinben.