Férfi kosárlabda

Obie Trotter magyar állampolgár lett

Magyar állampolgár lett a Szolnoki Olaj férfi kosárlabda csapatának amerikai irányítója, Obie Trotter. A 27 éves kosaras így pályára léphet az augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőkön.

Ma délelőtt a szolnoki polgármesteri hivatal házasságkötő termében letette az állampolgári esküt Obie Trotter, az Olaj KK amerikai irányítója.- írja a szoljon.hu.

Az állampolgári eskütétel mellett a szolnoki kosaras a honosítási okiratot is aláírta, ami szintén az állampolgárság előfelvétele volt.A honosítási eljárás lezárultálval Szolnok város polgármestere, Szabó István, valamint az Olaj csapatkapitánya, Báder Márton köszöntette újdonsült honfitársunkat.

Trotter magyarrá válása egyben azt is jelenti, hogy amennyiben Mészáros Lajos szövetségi kapitány is úgy gondolja, a 186 cm magas irányító ott lehet a magyar válogatott számára sorsdöntőnek ígérkező, augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőkön. A magyar csapat Finnország és Portugália ellenében vívhatja ki a litvániai kontinenstornán való részvételt - a három együttes közül az első kettő szerepelhet az Eb-n.